ΗΠΑ: Η πιο ακριβή απεργία του κόσμου

ΗΠΑ: Η πιο ακριβή απεργία του κόσμου
AP Photo/John Raoux

Μια απειλούμενη απεργία των ΗΠΑ στην United Parcel Service (UPS) θα μπορούσε να είναι η πιο δαπανηρή τα τελευταία εκατό χρόνια, ξεπερνώντας τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια αν διαρκέσει 10 ημέρες, εκτιμά ένας αμερικανικό οργανισμός ειδικεύεται στην οικονομικές επιπτώσεις των εργασιακών δράσεων.

Αυτή η εκτίμηση από την Anderson Economic Group (AEG) με έδρα το Μίσιγκαν περιλαμβάνει άμεσες απώλειες της UPS ύψους 4 δισ. δολαρίων και απώλειες άμεσων μισθών άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων στην UPS διαπραγματεύονται με τη διοίκηση της εταιρείας αυξήσεις μισθών αλλά και διάφορα άλλα δικαιώματα, όπως κλιματισμό σε όλα τα οχήματα, και έχουν προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσουν σε απεργία στο τέλος του μήνα.

Μια 15ήμερη απεργία της UPS το 1997 διέκοψε την προσφορά αγαθών, κόστισε στη μεγαλύτερη εταιρεία παράδοσης δεμάτων στον κόσμο 850 εκατομμύρια δολάρια και έστειλε ορισμένους πελάτες σε ανταγωνιστές όπως η FedEx.

Περίπου 340.000 εργαζόμενοι της UPS που εκπροσωπούνται από συνδικάτα διαχειρίζονται περίπου το ένα τέταρτο των παραδόσεων δεμάτων στις ΗΠΑ και εξυπηρετούν σχεδόν κάθε πόλη της χώρας.

Μια απεργία θα μπορούσε να καθυστερήσει εκατομμύρια ημερήσιες παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των παραγγελιών Amazon, ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και συνταγογραφούμενων φαρμάκων, προειδοποίησαν ειδικοί. Πρόσθεσαν επίσης ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να αναζωπυρώσει τις κρίσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που πυροδότησε τον πληθωρισμό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter