ΗΠΑ: Μυστική σήραγγα σε συναγωγή της Νέας Υόρκης οδηγεί σε συμπλοκή μεταξύ αστυνομίας και πιστών (Video)

ΗΠΑ: Μυστική σήραγγα σε συναγωγή της Νέας Υόρκης οδηγεί σε συμπλοκή μεταξύ αστυνομίας και πιστών (Video)

Χαοτικές σκηνές σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη συναγωγή Τσαμπάντ-Λούμπαβιτς στη Νέα Υόρκη, μετά την προσπάθεια της αστυνομίας να σφραγίσει μια μυστική σήραγγα που βρέθηκε στην αίθουσα προσευχή, η οποία επέτρεπε στα μέλη της εβραϊκής αίρεσης Χασιντίκ, να παρευρίσκονται στη συναγωγή κατά τη διάρκεια του λουκέτου.

Συγκεκριμένα, ομάδα Εβραίων Χασιδιστών πιστών συνελήφθησαν για τη σήραγγα που σκάφτηκε κρυφά στην πλευρά της ιστορικής συναγωγής στο Μπρούκλιν, προκαλώντας καυγά μεταξύ της αστυνομίας και εκείνων που προσπάθησαν να υπερασπιστούν το αυτοσχέδιο πέρασμα.

Η ανακάλυψη της σήραγγας προκάλεσε έκτακτη δομική επιθεώρηση από την πόλη την Τρίτη.

Εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος δήλωσε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο κτίριο το απόγευμα της Δευτέρας για να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που καταπατούσε και κατέστρεφε έναν τοίχο.

Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνει υπερορθόδοξους άνδρες να εξεγείρονται και να προκαλούν ζημιές στη συναγωγή, να γκρεμίζουν την ξύλινη επένδυση και να πετούν παγκάκια προσευχής στους αστυνομικούς. Περισσότεροι άνδρες που τραβήχτηκαν έξω από τη σήραγγα από αστυνομικούς της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης πήγαν και κάθισαν στην εσοχή, προφανώς προσπαθώντας να εμποδίσουν τη συμπλήρωσή της.

 

Δεν ήταν σαφές γιατί είχε σκαφτεί η σήραγγα, αλλά σύμφωνα με αναφορές, οι εργασίες έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια. Πλάνα από το εσωτερικό της σήραγγας έδειξαν ότι οδηγούσε σε ένα εγκαταλελειμμένο mikveh (τελετουργικό λουτρό).

Η σήραγγα φάνηκε επίσης να είναι γεμάτη σκουπίδια καθώς και οικιακά αντικείμενα όπως ένα στρώμα και ένα παιδικό καρεκλάκι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 10 άτομα συνελήφθησαν για εγκληματική βλάβη και εγκληματική καταπάτηση και ένα για παρεμπόδιση της δημόσιας διοίκησης, και η συναγωγή έκλεισε μέσω νεωτέρας.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter