ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, θέλει νεκρούς στα σύνορα

ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, θέλει νεκρούς στα σύνορα

Σε μια ακραία δήλωση προέβη ένας εκ των προεδρικών υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών, Ρον ΝτεΣάντις, το απόγευμα της Παρασκευής. Σε εμφάνιση σε talk show κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, ο υπερσυντηρητικός κυβερνήτης της Φλόριντα μιλώντας για την αντιμετώπιση των καρτέλ, είπε ότι «θα επιτρέψουμε τη χρήση φονικής δύναμης» εναντίον τους. Συνέχισε λέγοντας ότι «αν μπει κάποιος με σακίδιο – μερικοί ακόμα σπάνε το τείχος-  θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνουν, γιατί θα τους αφήνουμε παγερά νεκρούς στα σύνορα, δε θα το ανεχτούμε άλλο».


Ο συντηρητικός πολιτικός δεν προέβη σε κάποια διευκρίνιση για τις συνθήκες στις οποίες θα χρησιμοποιείται η φονική δύναμη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αδιάκριτη χρήση όπλων εναντίον όσων εισέρχονται παράνομα στις ΗΠΑ. Ο ΝτεΣάντις είναι γνωστός για τις ακραία ξενοφοβικές προτιμήσεις του. Έχει κερδίσει δύο θητείες για κυβερνήτης της Φλόριντα. Το 2018, όταν πρωτοέθεσε υποψηφιότητα για κυβερνήτης, οι New York Times σημείωσαν ότι «φαινόταν να ταράζεται από ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις του με ακροδεξιές ομάδες».

Στη σκιά του Τραμπ

Ο Ρον ΝτεΣάντις και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι για το χρίσμα έχουν συγκεντρωθεί στην Ατλάντα, για ένα συνέδριο που διοργανώνεται από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Έρικ Έρικσον.

Η συγκέντρωση την Παρασκευή και το Σάββατο λαμβάνει χώρα περίπου 16 χιλιόμετρα από τη φυλακή στην οποία είναι υποχρεωμένος ο Ντόναλντ Τραμπ να παραδοθεί πριν την επόμενη Παρασκευή για τις κατηγορίες απάτης στις εκλογές του 2020. Παρά τις κατηγορίες, ο Τραμπ φαίνεται ότι ακόμα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των οπαδών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Η στήριξη στον ΝτεΣάντις στις δημοσκοπήσεις είναι περίπου η μισή από αυτήν που ήταν μόλις πριν από λίγους μήνες (αν και εξακολουθεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον Τραμπ στις περισσότερες έρευνες) και έχει υποστεί μια σειρά από αναποδιές στην εκστρατεία, ενώ έχει προχωρήσει σε απολύσεις βοηθών του.

Ευκαιρία για ανατροπή

Το πρώτο ντιμπέιτ του, που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Αυγούστου στο Μιλγουόκι, είναι η καλύτερη ευκαιρία για τον κυβερνήτη της Φλόριντα να αλλάξει τα πράγματα και να επιβεβαιώσει τη θέση του ως σοβαρός αμφισβητίας του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων — ακόμα κι αν ο πρώην πρόεδρος αρνηθεί να εμφανιστεί. Εάν ο Τραμπ δεν εμφανιστεί, ο ΝτεΣάντις είναι πιθανό να βρεθεί στο στόχαστρο των υπόλοιπων υποψηφίων που θέλουν να τον φτάσουν στη δεύτερη θέση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter