ΗΠΑ: Χιλιάδες βλήματα που προορίζονταν για την Ουκρανία θα λάβει το Ισραήλ

ΗΠΑ: Χιλιάδες βλήματα που προορίζονταν για την Ουκρανία θα λάβει το Ισραήλ

Η Ουάσινγτον συμφώνησε να δοθούν στο Ισραήλ δεκάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού που αρχικά υποτίθεται ότι θα πήγαιναν στην Ουκρανία, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τον βομβαρδισμό της Γάζας ως απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Axios.

Τρεις Ισραηλινοί αξιωματούχοι που γνωρίζουν την κατάσταση ανέφεραν, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ότι σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, το Πεντάγωνο σχεδιάζει να στείλει στο Ισραήλ το απόθεμα βλημάτων πυροβολικού 155 χιλιοστών τις επόμενες εβδομάδες.

Το Ισραήλ είχε ζητήσει τα πυρομαχικά από τις ΗΠΑ, ανέφεραν οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με την έκθεση. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, Πατ Ράιντερ είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι δεν είχε καμία πληροφορία όταν ρωτήθηκε για την έκθεση, αλλά σημείωσε: «Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τόσο την Ουκρανία όσο και το Ισραήλ, όσον αφορά τις αμυντικές τους ανάγκες».

Ωστόσο, αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι προμήθειες πυρομαχικών μειώνονται καθώς οι δυτικές χώρες υποστηρίζουν την Ουκρανία στον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας – και αυτό έγινε πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προειδοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι προμήθειες πυρομαχικών πλησιάζουν στον «πάτο του βαρελιού».

Οι πρώτες αποστολές στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το Ισραήλ άρχισαν να φτάνουν εκεί την περασμένη εβδομάδα και θα συνεχίσουν να παραδίδονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, είπε ο Ράιντερ, εξηγώντας ότι η βοήθεια περιλαμβάνει πυρομαχικά με κατευθυνόμενη ακρίβεια, όπως πυρομαχικά κοινής άμεσης επίθεσης, βόμβες μικρής διαμέτρου και 155 χλστ. πυρομαχικά πυροβολικού.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει σύντομα να ζητήσει από το Κογκρέσο βοήθεια δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων τόσο για το Ισραήλ όσο και για την Ουκρανία. Οι ΗΠΑ έχουν παράσχει στην Ουκρανία περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε ασφάλεια και οικονομική βοήθεια από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης τον Φεβρουάριο του 2022.

Διαβάστε σχετικά: Μέση Ανατολή: Χωρίς τις ΗΠΑ η περιφερειακή σύνοδος κορυφής για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

Αντιδρά το Κρεμλίνο για το διάγγελμα Μπάιντεν – «Απαράδεκτη η σύγκριση με τη Χαμάς»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter