Ηράκλειο: Η αστυνομία εγκλώβισε ολόκληρη συνέλευση σε κλειστό χώρο

Ηράκλειο: Η αστυνομία εγκλώβισε ολόκληρη συνέλευση σε κλειστό χώρο

Σε μια απίστευτη ενέργεια προχώρησε η αστυνομία στο Ηράκλειο τη Δευτέρα, καθώς περικύκλωσε τα γραφεία ερασιτεχνικού αθλητικού συλλόγου και όταν απέτυχε να μπει μέσα δια της βίας, εγκλώβισε τα μέλη της συνέλευσης που διεξαγόταν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Αθλητικό Σύλλογο «Τηγανίτης», ο οποίος έχει έντονη πολιτική και αντιφασιστική δράση. Μέσα στον χώρο βρίσκονται περισσότεροι από 100 ανθρώπους, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συνέλευση για να οργανώσουν τις δράσεις διαμαρτυρίας για την εκκένωση της κατάληψης «Ευαγγελισμός» που βρίσκεται επίσης στο Ηράκλειο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, των εγκλωβισμένων, η αστυνομία επιχείρησε να πετάξει δακρυγόνο μέσα στον κλειστό χώρο, όμως οι παρευρισκόμενοι πρόλαβαν και έκλεισαν τις πόρτες και τα παράθυρα. Έτσι, πολλές ώρες μετά, οι άνθρωποι που βρίσκονται παγιδευμένοι στα γραφεία του συλλόγου, ανοίγουν περιστασιακά τα παράθυρα και με πολλή προσοχή «για να μην το εκμεταλλευτεί η αστυνομία και πάει πάλι να μας πετάξει δακρυγόνο. Ήταν εγκληματικό αυτό. Αν δεν προλαβαίναμε να κλείσουμε τα παράθυρα θα είχαμε νεκρούς», δήλωσε στο Documento ο Μ., μέσα από τα γραφεία του συλλόγου, όπου βρίσκεται εγκλωβισμένος. Ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια: «Αυτό πρέπει να γίνεται πρώτη φορά στο Ηράκλειο μετά τη χούντα. Η αστυνομία επιτίθεται σε μια δημοκρατική διαδικασία για να την διαλύσει. Σε μια απλή συνέλευση».

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, περισσότεροι από 100 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, επτά και είκοσι το απόγευμα οι παρευρισκόμενοι μόλις απεγκλωβίστηκαν. Μια διαδήλωση αλληλέγγυων έφτασε μέχρι το σημείο και ανάγκασε την αστυνομία να αποχωρήσει, με αποτέλεσμα οι εγκλωβισμένοι να καταφέρουν να φύγουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter