Ιαπωνία και Νότια Κορέα κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα για εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, με κατεύθυνση την Ανατολική Θάλασσα, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας έκανε λόγο για εκτόξευση ενός «βλήματος» που πιστεύεται ότι είναι βορειοκορεατικός βαλλιστικό πύραυλος. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση ΝΗΚ, ο πύραυλος έπεσε έξω από την ΑΟΖ της Ιαπωνίας.

Την περασμένη Τετάρτη  η ένταση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας κορυφώθηκε και πάλι, καθώς μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη βόρεια πλευρά, που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία τα ξημερώματα της Τρίτης, η Σεούλ λίγες ώρες αργότερα απάντησε με… νέες εκτοξεύσεις βλημάτων.

Συγκεκριμένα, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν συνολικά τέσσερις πυραύλους επιφανείας-επιφανείας προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας —ή θάλασσας της Ιαπωνίας—, την επομένη της δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ.