Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από το Μαξίμου

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από το Μαξίμου
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις εναντίον των ιδιωτικών ΑΕΙ οι φοιτητές ε (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την στάση του ΠΑΣΟΚ, που θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «θα ήθελα να πω ότι αποδεικνύεται τελικά ότι πάμε να αποκτήσουμε ως Αντιπολίτευση έναν «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ». Και μάλιστα σε ζητήματα όπως τα ζητήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γιατί δεν μιλάμε μόνο για μη κρατικά πανεπιστήμια, μιλάμε και για τα δημόσια πανεπιστήμια και ένα νομοσχέδιο που, όπως θα σας πω στη συνέχεια, αφορά κυρίως το δημόσιο πανεπιστήμιο. Έχουμε την ίδια ρητορική, την ίδια επιχειρηματολογία κενή περιεχομένου και το ίδιο ύφος. Το ύφος μηδενισμού και απαξίωσης».

Επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, αναφέροντας ότι «μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Κασσελάκης συμπύκνωσε όλη αυτή την υποκρισία ενός συγκεκριμένου χώρου. Τι μας λέει αυτή η επιχειρηματολογία; Ότι εάν ένα παιδί έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει να σπουδάσει σε ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, καλώς να πάει. Αν δεν έχει αυτή την οικονομική δυνατότητα, αλλά θέλει, του το απαγορεύουν. Εμείς δεν πιστεύουμε σε αυτές τις απαγορεύσεις και ταυτόχρονα, στηρίζοντας και ενισχύοντας το δημόσιο πανεπιστήμιο, θέλουμε η χώρα να προχωρήσει μπροστά.

Απομόνωση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση απομονώνεται κοινοβουλευτικά αλλά και κοινωνικά, καθώς χιλιάδες φοιτητές ανά την Ελλάδα αγωνίζονται, ώστε να μην υπάρξει ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Παράλληλα και σε θεσμικό επίπεδο, η πίεση από τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, δημιουργεί ένα πολιτικό μπλοκ που πολλαπλασιάζει δυναμικές αμφισβήτησης προς το Μαξίμου.

Εάν λάβουμε υπόψιν και το αγροτικό κίνημα, σε συνδυασμό με την μεγάλη ακρίβεια που θερίζει την κοινωνία, τότε δημιουργείται ένα ψηφιδωτό κοινωνικών πιέσεων, που μπορεί το επόμενο διάστημα να προκαλέσει κρίσιμη πολιτική φθορά στην γαλάζια παράταξη.

Διαβάστε επίσης: Μάθημα… απεργίας σε μαθητές και γονείς από την ΕΛΜΕ Πειραιά

Πρόκληση: Ούτε έναν φοιτητικό σύλλογο δεν ήθελε να καλέσει στη Βουλή η ΝΔ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Κασσελάκης: Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να κέρδιζα τις εκλογές με 90% – Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης

Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα η μαφία της ΑΑΔΕ μετά από μήνυση του Documento

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει την κύρωση των μνημονίων για τη Βόρεια Μακεδονία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter