Πρόκληση: Ούτε έναν φοιτητικό σύλλογο δεν ήθελε να καλέσει στη Βουλή η ΝΔ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Πρόκληση: Ούτε έναν φοιτητικό σύλλογο δεν ήθελε να καλέσει στη Βουλή η ΝΔ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Ούτε έναν φοιτητικό σύλλογο ή την ομοσπονδία διοικητικού προσωπικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε) δεν ήταν διατεθειμένη να καλέσει η πλειοψηφία κατά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Μετά την ανάγνωση του καταλόγου των φορέων που καλούνται στην Επιτροπή από τον πρόεδρο Χρήστο Κέλλα, η ειδική αγορήτρια της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη, παρενέβη, επισημαίνοντας πως «δεν έχετε καλέσει κανένα φοιτητή, γονείς και εργαζόμενους στα ΑΕΙ«.

«Διαλέξτε έναν, πρέπει να εκπροσωπηθούν οι φοιτητές» τόνισε από την πλευρά του ΚΚΕ η Αφροδίτη Κτενά, ενώ ο Παύλος Πολάκης ζήτησε την κλήση του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής.

«Είναι κρίσιμο να καλούμε ανθρώπους των Πανεπιστημίων» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, με τη Μ. Τζούφη να επανέρχεται και να υπογραμμίζει πως η συμπολίτευση καλεί μόνο «τους εργοδότες».

Μπροστά στις αντιδράσεις, ο πρόεδρος της Επιτροπής επιφυλάχθηκε για να ανακοινώσει στη συνέχεια τον τελικό κατάλογο.

«Έχω 20 φοιτητικούς συλλόγους»

Σε δεύτερο χρόνο, ο κ. Κέλλας ανακοίνωσε την κλήση εκπροσώπου της Ο.Δ.Π.Τ.Ε, αγνοώντας τα αιτήματα της μειοψηφίας για την κλήση έστω ενός φοιτητικού συλλόγου, με τον ισχυρισμό ότι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προταθεί περί τους 20 φοιτητικούς συλλόγους.

Εν τέλει, μετά την επιμονή της μειοψηφίας ο πρόεδρος δέχτηκε την κλήση μόνο του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών, οι οποίοι θίγονται από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης: «Κούγκι» στη Βουλή για τα ιδιωτικά ΑΕΙ: 4 κόμματα ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου – «Συνιστά πολιτειακή εκτροπή»

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: 12 σύλλογοι ακαδημαϊκών αποδομούν το νομοσχέδιο

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Στη Βουλή το νομοσχέδιο – Κλιμακώνουν τον αγώνα οι φοιτητές

Βροντερό «όχι» των φοιτητών στα σχέδια Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter