Κασσελάκης: Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να κέρδιζα τις εκλογές με 90% – Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης

Κασσελάκης: Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να κέρδιζα τις εκλογές με 90% – Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης

«Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος από το Συνέδριο, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αμφισβήτησης» τόνισε στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Νομίζω είδατε ένα ολόκληρο στάδιο, το οποίο πραγματικά σειόταν και έλεγε “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”. Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό «τον οποίο είχε αρχίσει ο
Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια και να γίνει μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, η οποία θα ενώσει όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Εάν χρειαστεί να ξανακερδίσω, θα ξανακερδίσω»

«Θα παραμείνω ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχω τεράστια εντολή από τα μέλη του κόμματος να κάνω ακριβώς αυτό και έχω εντολή να μετασχηματίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα» τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές.

«Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, με χαρά να με αμφισβητήσει. Εάν χρειαστεί να ξανακερδίσω, θα ξανακερδίσω. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν είναι θέμα αλαζονείας. Τα μέλη μίλησαν. Λένε “εμπιστευτείτε τον πρόεδρό μας” και είπανε “αλλάξτε το κόμμα, γίνετε κυβερνητικό κόμμα, γίνετε ένα κόμμα χωρίς μηχανισμούς, φράξιες και τάσεις”. Αυτό έγινε στο συνέδριο…».

«Η κα Γεροβασίλη δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος»

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Η κα Γεροβασίλη στην παρουσίαση που έκανε χθες μπροστά στους συνέδρους, στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος» υποστήριξε και συμπλήρωσε:

«Προσωπικά επιθυμώ να είμαι πρόεδρος του κόμματος και ηγέτης της παράταξης για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε τον τόπο. Άρα λοιπόν, όταν μια συντρόφισσα, ένα ιστορικό στέλεχος δεν επιθυμεί ντε φάκτο να είναι υποψήφια πρόεδρος και συγχρόνως όταν ένα ολόκληρο συνέδριο σου λέει “πάμε μπροστά” και σου λέει ότι “σε στηρίζουμε χωρίς κανέναν αστερίσκο”, “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”, είναι ξεκάθαρη η εντολή».

«Και να σας πω κάτι. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν αν πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές, να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα “δείτε”! Και μετά τι; Τι ακριβώς λύνουμε στην κοινωνία;»

«Δεν γνώριζα για την ανάρτηση Τσίπρα»

«Ο διευθυντής του γραφείου Αλέξη Τσίπρα πήρε τηλέφωνο τον διευθυντή του γραφείου μου ένα λεπτό πριν την ανάρτηση του στο Facebook» είπε για την πρόσφατη τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού.

«Εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου. Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο. Μιλάμε για χιλιάδες μέλη, τα οποία έχουν ιδρώσει τη φανέλα για το κόμμα, τα οποία θα ήθελαν να ακούσουν από εκείνον αυτοπροσώπως. Πέρα από αυτό, μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι ακριβώς σκεφτόταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω. Θεωρώ ότι έχει υπάρξει μια ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να αρχίσει έναν νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου και αυτό ακριβώς θα κάνω».

Σε ερώτηση για το πώς είναι οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα μετά από όλα αυτά, είπε: «Δεν νομίζω ότι ωφελεί κανέναν να σχολιάσω παραπάνω αυτό το ζήτημα. Είναι ένα ενδιαφέρον μικροπολιτικό ερώτημα, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν λύνει τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ ’15 -’19 έχει κλείσει. Αρχίζει ένας καινούργιος κύκλος υπό την ηγεσία μου και έτσι θα πορευτούμε».

«Παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο δεν ήταν κυβερνητικό»

«Τα στελέχη που ήταν απέναντί μου στο συνέδριο ήταν ελάχιστα σε σχέση με το συνέδριο. Νομίζω ότι το είδατε. Όποιος έχει βγει σήμερα και προσπαθεί να μεταπείσει την κοινή γνώμη ότι βγήκα λαβωμένος, πολύ απλά δεν παρακολούθησε το συνέδριο. Απλά πράγματα. Προσκαλώ όλους όσους αμφισβητούν τι έγινε στο συνέδριο, απλά να κοιτάξουν το βίντεο.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος θα είναι, αλλά πρέπει να είναι και διευρυμένος. Ένα κόμμα του 17% δεν κυβερνά τη χώρα. Παρέλαβα ένα κόμμα, το οποίο δεν ήταν κυβερνητικό. Και πρέπει λοιπόν να το κάνουμε κυβερνητικό κόμμα. Πώς το κάνουμε αυτό; Με ένα νέο σύγχρονο μοντέλο κόμματος, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε η μία παράταξη η οποία θα ενώσει όλο τον κόσμο της Κεντροαριστεράς, με μία πολιτική πρόταση η οποία είναι η σύγχρονη Αριστερά για τα σύγχρονα προβλήματα».

«Το προοδευτικό Κέντρο έχει εξίσου μεγάλη σημασία με την παραδοσιακή Αριστερά» 

«Τα μέλη θα αποφασίσουν πού θέλουν να κατευθύνουν το κόμμα τους. Αυτό ακριβώς έχω πει από την πρώτη στιγμή» είπε με αφορμή το ερωτηματολόγιο.

«Καταρχάς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή. Άρα ακόμα και η λέξη “συνασπισμός” στην ουσία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Αυτά τα οποία πρεσβεύουμε είναι ξεκάθαρα. Θέλουμε ανοιχτές αγορές με εργασιακά δικαιώματα, με κοινωνικό κράτος, με κράτος πρόνοιας, με κράτος δικαίου, με μια εξωτερική πολιτική η οποία δεν βρίσκει τη χώρα μας να εμπλέκεται σε περιπέτειες των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών και με μια στιβαρή άμυνα και με ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Όλα όσα λέω αυτή τη στιγμή, συμβαδίζουν και με το προεκλογικό μας πρόγραμμα, αλλά και με τη διακυβέρνηση του ’15 – ’19. Η διαφορά τώρα είναι πως λέμε ότι το προοδευτικό κέντρο, το εύρος το οποίο καλύπτουμε, έχει εξίσου μεγάλη σημασία με την παραδοσιακή Αριστερά μέσα στο κόμμα μας».

«Η σύγχρονη Αριστερά έχει παρεμβατικό κράτος. Βρίσκει τους τρόπους να λύσει κοινωνικές ανισότητες. Εάν πιστεύουμε ότι θα δούμε αποκέντρωση στη χώρα μας από την Αθήνα προς τις περιφέρειες οι οποίες έχουν πληγεί, όπως είναι η Θεσσαλία, η Δυτική Μακεδονία απλά με καπιταλιστική οικονομική πολιτική, δεν πρόκειται να γίνει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ένα ξεκάθαρο στίγμα, το οποίο δεν το δείχνει το τρίτο κόμμα της χώρας, το ΠΑΣΟΚ. Και δείχνει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία παριστάνει ότι οι 330 ευρωβουλευτές δεν ξέρουν τι ψηφίζουν για το κράτος δικαίου στις Βρυξέλλες.

«Ο Μητσοτάκης προκάλεσε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου»

«Δεν το προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Οι πράξεις του κυρίου Μητσοτάκη το προκάλεσαν και το γεγονός ότι υπάρχουν στο Σύνταγμά μας προνόμια και ασυλίες βουλευτών, οι οποίες καλύπτουν τις πολιτικές ευθύνες υπουργών, οι οποίοι με την αμέλειά τους οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη. Και υπάρχει ατιμωρησία αυτή τη στιγμή. Κανείς δεν έχει αναλάβει πολιτική ευθύνη, κανείς».

Για το αν τον απασχολεί ότι μπορεί να αποτελέσει το ψήφισμα αιτία να μην πάρουμε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε: «Είναι υπό αίρεση αυτό το ψήφισμα. Εφόσον επιθυμεί ο κύριος Μητσοτάκης να διορθώσει αυτά τα οποία έχει πράξει, μπορεί να αποφύγουμε αυτό το σενάριο. Στα χέρια του είναι».

«Φοιτητές δύο ταχυτήτων με ιδιωτικά πανεπιστήμια»

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια σχολίασε: «Πρώτον, το μη κερδοσκοπικό στην Ελλάδα μπορεί να γίνει πολύ ύπουλα κερδοσκοπικό. Δεύτερον, έχουμε επενδύσει ένα πολύ μεγάλο όγκο και προσπάθειας και κεφαλαίου στα περιφερειακά πανεπιστήμια και στα δημόσια πανεπιστήμια. Πρέπει αυτή την προσπάθεια και αυτή την επένδυση να την αξιοποιήσουμε, όχι να την αποδομήσουμε.

Κάνω μια ερώτηση και δεν λαμβάνω απάντηση. Η ερώτηση είναι εξής: τι μπορεί να προσφέρει ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, το οποίο δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε μέσω των δημοσίων πανεπιστημίων που υπάρχουν;

Ο σκοπός των ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπου θα υπάρχουν φοιτητές δύο ταχυτήτων -με άλλα μόρια θα μπαίνουν στα ιδιωτικά όταν έχουν χρήματα και με άλλα στα δημόσια- είναι πολύ απλά για να φέρουμε, όπως λέει το νομοσχέδιο, δήθεν franchise πανεπιστήμια του εξωτερικού στην Ελλάδα για να έχουμε brand name στην Ελλάδα. Aυτός είναι ο σκοπός; Έτσι χτίζουμε δημόσια Παιδεία;»

«Δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή να χτίζουμε διπλά κτίρια με διπλά θρανία για να διδάσκουμε το ίδιο πράγμα, από τη στιγμή που έχουμε μια πολύ καλή υποδομή στην δημόσια Παιδεία. Αυτές οι δωρεές, οι οποίες είναι να πάνε στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια -που αμφιβάλλω αν όντως θα είναι έτσι όπως τα λέμε- να πάνε στο δημόσιο πανεπιστήμιο» είπε σε άλλο σημείο.

«Η κυβέρνηση δεν επιλέγει να βοηθήσει τους αγρότες»

«Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Είναι εύκολες οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για τους αγρότες και δεν το κάνει. Δηλαδή, το να καταργήσει τον Ειδικό Φόρο στο αγροτικό πετρέλαιο, μπορεί να το κάνει. Το να μπορούμε να βάλουμε ένα πλαφόν στα 7 σεντς στην κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα. Μπορεί να το κάνει. Να υπάρχει ρύθμιση για οφειλές των χρεών για να μην πάει η αγροτική γη προς ρευστοποίηση. Μπορεί να το κάνει, δεν το επιλέγει».

«Ο εξοπλισμός να μένει στην Ελλάδα»

«Το πλοίο του Ναυτικού δεν θα το έστελνα στην Ερυθρά Θάλασσα, έξω από επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα λοιπόν, είναι σημαντικό να έχουμε μια εξωτερική πολιτική, η οποία να είναι εγκρατής και να μην έχουμε το κεφάλαιο του φορολογούμενου για τα εξοπλιστικά και να το χρησιμοποιούμε σαν μια επίδειξη ισχύος προς το ΝΑΤΟ και την Αμερική. Ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για τα εξοπλιστικά μας. Ο εξοπλισμός αυτός, πρέπει να μένει στην Ελλάδα για την άμυνά μας» τόνισε για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και δήλωσε αντίθετος με το γεγονός ότι στέλνουμε στην Ουκρανία αμυντικό υλικό.

Η ανάρτηση του στο Twitter

 

 

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη: Χάθηκαν κρίσιμα έγγραφα από δικογραφία στα υπόγεια της Ευελπίδων – Οι σακούλες με τα τιμολόγια

ΠΑΣΟΚ: Παραλήρημα μίσους αρχιμανδρίτη στην Ηλιούπολη κατά Παύλου Χρηστίδη

Ο Γκρίνμπεργκ, ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι τρεις κι ο Κuko΄s…

ΣΥΡΙΖΑ: Και τώρα… ευρωεκλογές – «Όχι σε προθεσμίες και λευκές επιταγές» δηλώνουν κορυφαία στελέχη

Συνταξιούχος γκρεμίζει on air το αφήγημα Μητσοτάκη και Άδωνη για το ΕΣΥ – Με ένα τηλεφώνημα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter