ΣΥΡΙΖΑ: Και τώρα… ευρωεκλογές – «Όχι σε προθεσμίες και λευκές επιταγές» δηλώνουν κορυφαία στελέχη

ΣΥΡΙΖΑ: Και τώρα… ευρωεκλογές – «Όχι σε προθεσμίες και λευκές επιταγές» δηλώνουν κορυφαία στελέχη

Μετά από τέσσερις έντονες ημέρες, στις οποίες το σώμα των συνέδρων στο κλειστό του Φαλήρου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Στέφανο Κασσελάκη, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα είναι αφενός η ηρεμία και αφετέρου η ενότητα ενόψει ευρωεκλογών.

Η 9η Ιουνίου θεωρείται πλέον κομβικής σημασίας ημερομηνία για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ένα καλό ποσοστό, θα δώσει αναμφίβολα την ώθηση στον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρήσει στο καταστατικό Συνέδριο το Φθινόπωρο και να προωθήσει τις αλλαγές που σχεδιάζει στο κόμμα.

Από την άλλη, ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να φέρει έναν νέο κύκλο αμφισβήτησης και εσωστρέφειας.

«Ούτε υπό προθεσμία, ούτε λευκή επιταγή»

«Τα μέλη επέλεξαν ότι προέχει να μην έχουμε νέα δίνη εσωστρέφειας και να λύσουμε τα προβλήματα μας στα Όργανα. Μας λείπει η ενότητα και η συλλογικότητα, κάτι που έχει ανάγκη και το κόμμα και η κοινωνία» είπε μεταξύ άλλων στον Real FM ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας πως το κόμμα πρέπει να σταθεί στα σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «άπαντες κρίνονται κάθε μέρα» και πως «κανένας δεν έχει λευκή επιταγή». «Όμως δεν εκλέγεται ποτέ πρόεδρος υπό προθεσμία. Ιδιαίτερα σε ένα κόμμα που θέλει να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας» τόνισε με νόημα.

«Το συνέδριο έληξε και πάμε ενωμένοι τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Το νόημα της απόφασης και το κρίσιμο είναι να πάμε καλά στις ευρωεκλογές» είπε στον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Τσίπρας. «Κανείς δεν έχει ποτέ λευκή επιταγή, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας είχε. Οι αποφάσεις των συνεδρίων έχουν ορίζοντα 3ετίας. Από τη μια μεριά, κανείς δεν έχει λευκή επιταγή, από την άλλη, κανείς δεν είναι υπό προθεσμία» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Θα γίνει αξιολόγηση μετά τις ευρωεκλογές»

Ο Γιάννης Ραγκούσης ρωτήθηκε σε εκπομπή στον ΑΝΤ1 για το τι θα συμβεί αν το κόμμα βγει τρίτο στις ευρωεκλογές και για το αν υπάρχει ενδεχόμενο εσωκομματικών εκλογών τότε.

«Υπάρχει πολιτικός χρόνος και δυνατότητες για να ανατραπεί η καθοδική πορεία. Αλλά αν συμβεί αυτό, θα τα βάλουμε όλα κάτω και θα τα αξιολογήσουμε» απάντησε και υποστήριξε πως όλοι θα κριθούν με βάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Εγώ θέλω να κριθεί ο Στέφανος Κασσελάκης θετικά, θέλω να κριθούμε όλοι θετικά αρκεί να σταματήσει ο εσωκομματικός διχασμός. Είναι πολύ άδικος για όλους μας» πρόσθεσε.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος σε ομηρία, θα κριθεί στις ευρωεκλογές, όπως όλοι μας. Ορίζοντας τετραετίας δεν υπάρχει ούτε στη ζωή» δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης. «Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έλαβε λευκή επιταγή, κανένας δεν λαμβάνει λευκή επιταγή, αυτό που ζήτησε ήταν να μην αμφισβητείται» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Συγκροτείται άμεσα το Εκτελεστικό Γραφείο – Ο ρόλος και τα πρόσωπα που θα το αποτελούν

Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα ενόψει Ευρωεκλογών

Σίσυφος εναντίον Γκιωνάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτός που θα νικήσει τον Μητσοτάκη

«Δεν χρειάζεται νέα εκλογή Προέδρου – Ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο» λέει η απόφαση του Συνεδρίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter