Ιεράπετρα: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά – Στάχτη 2.000 στρέμματα (Video/Xάρτες)

Ιεράπετρα: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά – Στάχτη 2.000 στρέμματα (Video/Xάρτες)

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου κινητοποιώντας ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά αποδεικνύοντας ότι το κράτος είναι για άλλη μια χρονιά απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει σοβαρές πυρκαγιές.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές παρέμειναν όλη τη νύχτα στο σημείο αντιμετωπίζοντας τις διάσπαρτες μικροεστίες. Ωστόσο όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 17 πυροσβέστες που έφτασαν από την Αθήνα για να συνδράμουν τα πεζοπόρα τμήματα που επιχειρούσαν στο σημείο. Άλλωστε πυροσβεστικά ελικόπτερα έφτασαν από χθες το πρωί για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

 

Συνολικά έγιναν στάχτη 2.000 στρέμματα στο Μαύρο Κόλυμπο στην Ιεράπετρα, όπως καταγράφονται απ’ το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης (https://rslab.gr/) του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, 06/04/2024, με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων Sentinel-2.

Στις δορυφορικές εικόνες , απεικονίζεται η περιοχή πριν και μετά την πυρκαγιά, στα χρώματα του ορατού και του κοντινού υπέρυθρου. Επίσης με κόκκινο χρώμα εμφανίζεται η έως το μεσημέρι καμένη έκταση, ενώ με έντονο ροζ οι έως τότε ενεργές εστίες που κινούνταν προς το #δασάκι του Κουτσουρά.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους, ύστερα από μηνύματα του 112, έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

 

Διαβάστε επίσης:

Ιεράπετρα: Πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά που κατακαίει το νότιο Λασίθι

Ιεράπετρα: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά – Ηλικιωμένος με εγκαύματα στο νοσοκομείο (Videos)

Ιεράπετρα: Ανεξέλεγκτη δασική πυρκαγιά – Μήνυμα 112 για εκκένωση 4 οικισμών (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter