Ιλαροτραγωδία με ταυτότητα: Η ΝΔ θυμήθηκε τον διαφωτισμό και οι ακροδεξιοί τα δικαιώματα

Ιλαροτραγωδία με ταυτότητα: Η ΝΔ θυμήθηκε τον διαφωτισμό και οι ακροδεξιοί τα δικαιώματα

Να υπερασπιστεί τις νέες ταυτότητες αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή κάποια ρεπορτάζ για ουρές σε αστυνομικά τμήματα από πολίτες, που νομίζουν ότι θα αποφύγουν το «φακέλωμα», ή το «χάραγμα του εξαποδώ» οι πιο… φευγάτοι, αν εκδόσουν τώρα ταυτότητα.

Είπε ο κ. Οικονόμου ότι «οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν».

Δύσκολη δουλειά για στελέχη της ΝΔ ο ορθολογισμός, όταν το κόμμα τους έχει χαϊδέψει κάθε αντιεπιστημονική (ή και ψεκασμένη) θεωρία για λίγες ψήφους. Να θυμηθούμε τη διγλωσσία στα εμβόλια του κορονοϊού, τα «αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις», το απίστευτο «δεν έχω ενδείξεις ότι έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ», που είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων, οφείλουν να ξέρουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα», είπε ο κ. Οικονόμου και όλοι θα έπρεπε να συμφωνούμε με αυτό. Η ανθρωπότητα πέρασε διαφωτισμό αλλά η Ελλάδα του 21ου αιώνα έκανε άλματα προς τα πίσω, στην εποχή του Λουδοβίκου, που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Ο διαφωτισμός, που επικαλείται ο υπουργός, αφορά τα δικαιώματα του πολίτη που η κυβέρνησή του καταπατάει. Τόσο όταν δέρνει ειρηνικούς διαδηλωτές όσο και όταν παρακολουθεί πολιτικούς της αντιπάλους.

Ο κ. Οικονόμου που ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε υπερασπιστεί τις υποκλοπές και την καθεστωτική αυθαιρεσία, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος να μιλάει για διαφωτισμό.

Ομως και αυτοί που προσπαθεί να νουθετήσει, δεν πάνε πίσω. Καίγονται μην τους φακελώσει ο διάολος, ο εξωγήινος ή το κακό κράτος, αλλά στην πλειονότητά τους δεν δίνουν δεκάρα αν η κυβέρνηση παρακολουθεί δημοσιογράφους, πολιτικούς ή τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πολλοί χειροκροτούν κιόλας κάθε αυταρχικό κάθαρμα, όταν καταπιέζει άλλους. Θυμούνται τη Δημοκρατία όταν το μακρύ χέρι μιας εξουσίας αγγίξει τους ίδιους. Τυφλοί στην απτή πολιτική πραγματικότητα, φαντασιώνονται αόρατους εχθρούς και ιλουμινάτους. Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι…

Διαβάστε επίσης: Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες ταυτότητες και καταγγελία για απευθείας ανάθεση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter