Ιλβα Γιόχανσον: Οι διακινητές στέλνουν τους μετανάστες στον θάνατο

Ιλβα Γιόχανσον: Οι διακινητές στέλνουν τους μετανάστες στον θάνατο

«Πρόκειται για τη χειρότερη τραγωδία στα νερά της Μεσογείου», τόνισε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ιλβα Γιόχανσον, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής, στις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας σε δημοσιογράφους το ναυάγιο στην Πύλο.

Η ίδια ανέφερε, επίσης, ότι είναι σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις εν εξελίξει έρευνες, που έως τώρα έχουν διασώσει -όπως είπε- μόλις 100 ανθρώπους.

«Αυτοί οι διακινητές, που βάζουν ανθρώπους σε αυτά τα πλοιάρια, δεν τους στέλνουν στην Ευρώπη, αλλά στον θάνατο», είπε χαρακτηριστικά η Ι. Γιόχανσον, για να προσθέσει πως αυτό «είναι απολύτως απαραίτητο να αποτραπεί».

Συγχρόνως ανέφερε ότι «δυστυχώς, βλέπαμε ότι θα συμβεί», καθώς, όπως σημείωσε η επίτροπος, από την αρχή της χρονιάς υπήρχε μια νέα τακτική εκ μέρους των διακινητών. Πλέον χρησιμοποιούσαν, όπως είπε, πλοιάρια – ψαράδικα, τα οποία αναχωρούσαν από την ανατολική πλευρά της Λιβύης. Από την αρχή του 2023, μάλιστα, υπήρξε αύξηση 600% σε τέτοιου είδους αναχωρήσεις από τη βορειοαφρικανική χώρα.

Πηγή: Euronews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter