Ιωάννινα: «Γαλάζια» υποψήφια «γέμισε» παράνομα προεκλογικές αφίσες – Θα πληρώσει το πρόστιμο; (Photos)

Ιωάννινα: «Γαλάζια» υποψήφια «γέμισε» παράνομα προεκλογικές αφίσες – Θα πληρώσει το πρόστιμο; (Photos)

Την παράνομη αφισοκόλληση για την προώθηση της υποψηφιότητάς της ανάρτησε στο Facebook η πρώην βουλευτής και υποψήφια στα Ιωάννινα με τη ΝΔ, Μαρία Κεφάλα, όντας σε περιοδεία -όπως η ίδια σημειώνει- στο Δελβινάκι και την Κόνιτσα.

«Δελβινάκι, Κόνιτσα…μηνύματα νίκης από παντού!» σημειώνει, πλαισιώνοντας την ανάρτησή της με τα hashtag #σταθερά_τολμηρά_μπροστά και #κάθε_μέρα_μαζί. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τη φωτογραφία, η κ. Κεφάλα επέλεξε ως φόντο το μπαλκόνι του κτιρίου, στο οποίο τοποθετήθηκαν ούτε μία, ούτε δύο αλλά πέντε προεκλογικές αφίσες.

H ανάρτηση και η φωτογραφία:

20.000 ευρώ πρόστιμο

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 18 του Προεδρικού Διατάγματος 15/2022, το οποίο συνυπογράφεται από τον τέως υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, η αφισοκόλληση υλικού προβολής υποψηφίων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους απαγορεύεται. Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

«Κατά την προεκλογική περίοδο απαγορεύεται στους υποψήφιους βουλευτές και τα υποψήφια μέλη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου: Η ανάρτηση ή επικόλληση σε εξωτερικούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κάθε μορφής αυτοκινούμενα μέσα, αεροπανό, πανό, γιγαντοαφισών, αφισών, φωτογραφιών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής, η εγκατάσταση πρόσκαιρων κατασκευών οποιασδήποτε μορφής για την προσωπική τους προβολή, καθώς και η χρήση χρωστικών ουσιών και η αναγραφή συνθημάτων σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο».

Αρμόδιοι για την αποκόλληση καθίστανται οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι των κοινοτήτων, ενώ -σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 22 του ίδιου ΠΔ- σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο που επιβάλλεται σε υποψήφιο βουλευτή είναι έως 20.000 ευρώ. Μάλιστα, κυρώσεις προβλέπονται και για τους αυτοδιοικητικούς που είναι αρμόδιοι για την αποκόλληση εάν δεν επιληφθούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter