Ιορδανία: Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Γάζα – «Ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων»

Ιορδανία: Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Γάζα – «Ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων»

Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Λωρίδα της Γάζας και το αποτέλεσμα θα είναι μια «ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι.

Ο Ιορδανός υπουργός ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter) ότι εάν κάποια χώρα καταψηφίσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την αραβική πρόταση που προωθεί το Αμάν για «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα, αυτό θα σημαίνει ότι «εγκρίνει αυτόν τον παράλογο πόλεμο, αυτούς τους παράλογους σκοτωμούς».

Στο μεταξύ, και καθώς οι βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα εντείνονται, ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα επεκτείνονται.

Ο Χαγκάρι ανακοίνωσε την Παρασκευή το απόγευμα ότι ο ισραηλινός στρατός «θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του απόψε το βράδυ», καλώντας τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, δυνάμεις πεζικού και άρματα μάχης των IDF έχουν πραγματοποιήσει μεμονωμένες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «είναι προετοιμασμένες σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουν την ασφάλεια του Ισραήλ». Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θεωρεί «εθνικό καθήκον» την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

Διαβάστε σχετικά: Γάζα: «Άμεση δράση» από τη διεθνή κοινότητα να τερματιστεί το ισραηλινό σφυροκόπημα ζητά η Χαμάς

Σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας – «Επεκτείνεται η χερσαία επιχείρηση»

Mέση Aνατολή: Σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας – Χωρίς τηλεπικοινωνίες και Ίντερνετ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter