Ιράν: Εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί – Αναφορές για νεκρούς

Ιράν: Εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί – Αναφορές για νεκρούς

Εκρήξεις στην πόλη Κερμάν στο νοτιοανατολικό Ιράν σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης και συγκεκριμένα κοντά στο νεκροταφείο, όπου τελούνταν η τελετή για την επέτειο θανάτου του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Προς το παρόν, την είδηση μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τονίζοντας ότι πρόκειται για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 20 νεκρούς.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε την πρώτη έκρηξη και μετά μια δεύτερη στην πόλη Κερμάν, στα νοτιοανατολικά, αναφέροντας ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Nournews ανέφερε πως «φιάλες αερίου εξερράγησαν στον δρόμο που οδηγεί στο κοιμητήριο». Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά ΜΜΕ, πως «δεν είναι ακόμη σαφές αν οι εκρήξεις προκλήθηκαν από φιάλες αερίου ή από τρομοκρατική επίθεση».

Η κρατική τηλεόραση έδειξε διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να φροντίζουν τραυματίες στην τελετή, όπου εκατοντάδες Ιρανοί είχαν συγκεντρωθεί για την επέτειο του θανάτου του Σουλεϊμάν. Ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Οι ομάδες μας ταχείας απόκρισης απομακρύνουν τους τραυματίες… Όμως υπάρχουν πλήθη που μπλοκάρουν δρόμους», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ρεζά Φαλάχ, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην επαρχία Κερμάν.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Κλιμακώνεται η ένταση – Γενική απεργία στη Δυτική όχθη μετά τη δολοφονία του αλ-Αρούρι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter