Ιράν- Ισραήλ: Στην Συρία μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο ιρανικό προξενείο ο ΥΠΕΞ της Τεχεράνης

Ιράν- Ισραήλ: Στην Συρία μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο ιρανικό προξενείο ο ΥΠΕΞ της Τεχεράνης
Hossein Amirabdollahian (AP Photo/Eranga Jayawardena)

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν επισκέφθηκε τη συριακή πρωτεύουσα, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μια εβδομάδα μετά το φονικό χτύπημα που αποδόθηκε στο Ισραήλ και κατέστρεψε το προξενείο της Δαμασκού, αυξάνοντας έτι περαιτέρω την περιφερειακή ένταση.

Η Τεχεράνη, βασικός σύμμαχος της Δαμασκού, έχει ορκιστεί να εκδικηθεί για την αεροπορική επιδρομή της περασμένης Δευτέρας στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας, από την οποία σκοτώθηκαν επτά μέλη του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), μεταξύ των οποίων και δύο στρατηγοί.

Η επίθεση σημειώθηκε στο φόντο του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ και της Χαμάς, η αγριότητα του οποίου έχει προκαλέσει την διεθνή καταδίκη της ισραηλινής κυβέρνησης για τους χειρισμούς της.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν ξεκίνησε μια ημέρα νωρίτερα μια περιφερειακή περιοδεία στο Ομάν, που παραδοσιακά αποτελεί διαμεσολαβητή μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης, όπου ο υπουργός Εξωτερικών της Μουσκάτ, ζήτησε αποκλιμάκωση.

Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Συρία, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και τον υπουργό Εξωτερικών Φαϊζάλ Μεκντάντ, ενώ το υπουργείο Πληροφοριών της Συρίας δήλωσε ότι πρόκειται να εγκαινιάσει ένα νέο ιρανικό προξενικό τμήμα.

Η φιλοκυβερνητική συριακή εφημερίδα Al-Watan δήλωσε ότι οι συνομιλίες των αξιωματούχων θα «επικεντρωθούν» κυρίως στις επιπτώσεις του χτυπήματος της περασμένης εβδομάδας.

Ένας σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι ισραηλινές πρεσβείες «δεν είναι πλέον ασφαλείς» μετά την επίθεση.

Διαβάστε επίσης:

TikTok: Το προσκυνάνε και το… φοβούνται οι ευρωπαίοι πολιτικοί – Πρεμιέρα για τον Σολτς

Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία για το χτύπημα στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια – Αντιδρά η IAEA

H Frontex ερευνάται για απάτη μετά από σύμβαση με ταξιδιωτικό γραφείο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter