Ιράν: Μήνυση από τους γονείς της Αμίνι κατά των αστυνομικών που τη συνέλαβαν

Ιράν: Μήνυση από τους γονείς της Αμίνι κατά των αστυνομικών που τη συνέλαβαν

Μήνυση κατά των αστυνομικών που συνέλαβαν και χτύπησαν μέχρι θανάτου την 22χρονη Ιρανή Μάχσα Αμίνι κατέθεσαν οι γονείς της, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείο ειδήσεων Isna.

«Οι γονείς της Μάχσα Αμίνι κατέθεσαν μήνυση κατά των αυτουργών της σύλληψης της κόρης τους και των αστυνομικών που μίλησαν μαζί της μετά την προσαγωγή της στην αστυνομία ηθών», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Σάλεχ Νικμπάχτ.

«Ζητήσαμε από τον επικεφαλής της εισαγγελίας και από τον ανακριτή την διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η σύλληψη μέχρι την μεταφορά της Μάχσα στο νοσοκομείο», εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος ζήτησε επίσης από τις αρχές να του παραδώσουν «όλα τα διαθέσιμα βίντεο και τις φωτογραφίες» καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής της Αμίνι στα χέρια της αστυνομίας ηθών.

Ο γενικός εισαγγελίας «υποσχέθηκε ότι η υπόθεση θα τύχει λεπτομερούς διαχείρισης και ότι όλα τα αιτήματά μας θα ληφθούν υπ’ όψιν», δήλωσε ο δικηγόρος, ενώ συμπλήρωσε πως «ιατρική ομάδα που θα ορισθεί από την οικογένεια της Μάχσα Αμίνι θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της έρευνας».

Υπενθυμίζεται πως το κύμα διαδηλώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στο Ιράν ξεκίνησε μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία ηθών επειδή φορούσε «ακατάλληλη ενδυμασία».

Πηγή: AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Οργή λαού στο Ιράν για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί – Μαζικές κινητοποιήσεις και άγρια καταστολή (Photos & Videos)

Με συλλήψεις δημοσιογράφων και ακτιβιστών αντιδρούν οι μουλάδες του Ιράν στη γνωστοποίηση του θανάτου της Μαχσά Αμινί

«Κύμα» οργής στο Ιράν για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί – Κορυφώνονται οι αντιδράσεις αλλά και η καταστολή

Οι Ιρανές καίνε «το σύμβολο της καταπίεσης τους»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter