Ισημερινός: Έξι συλλήψεις για τη δολοφονία του υποψήφιου προέδρου Φερνάντο Βιγιαβισένσιο

Ισημερινός: Έξι συλλήψεις για τη δολοφονία του υποψήφιου προέδρου Φερνάντο Βιγιαβισένσιο

Σοκ στον Ισημερινό μετά τη δολοφονία του κεντρώου υποψηφίου για την προεδρία, Φερνάντο Βιγιαβισένσιο. Οι αρχές συνέλαβαν έξι άτομα, ανακοινώνοντας ότι οι συλληφθέντες καθώς και ο ένοπλος που σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις ασφαλείας, είναι υπήκοοι Κολομβίας. «Όλοι, συμπεριλαμβανομένου του αποβιώσαντα, είναι Κολομβιανοί», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Χούαν Σαπάτα.

Ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, ο οποίος κατά πρόσφατες δημοσκοπήσεις κατατασσόταν δεύτερος ως προς τις προθέσεις ψήφου ενόψει των εκλογών της 20ής Αυγούστου, δολοφονήθηκε εξερχόμενος από αίθουσα όπου είχε μόλις ολοκληρωθεί προεκλογική συγκέντρωση. Ήταν ανάμεσα στους οκτώ διεκδικητές της προεδρίας στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Διαβάστε επίσης: Σοκ στον Ισημερινό: Δολοφονήθηκε ο κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία Φερνάντο Βιγιαβισένσιο (Σκληρές εικόνες)

Μετά το έγκλημα, ο απερχόμενος δεξιός πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο  κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 60 ημέρες σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να κινητοποιηθεί ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Κήρυξε επίσης τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του πρώην δημοσιογράφου και πρώην μέλους του κοινοβουλίου, 59 ετών, που φέτος έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές.

Κατά τις συλλήψεις και τις έρευνες σε σπίτια, η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση τουφεκιού, αυτομάτου, τεσσάρων πιστολιών, τριών χειροβομβίδων, δυο γεμιστήρων για τουφέκια, τεσσάρων κιβωτίων με πυρομαχικά, δυο μοτοσικλετών και κλεμμένου οχήματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter