Ισπανία: Ο βασιλιάς Φελίπε ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ισπανία: Ο βασιλιάς Φελίπε ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε κάλεσε την Τετάρτη για μια «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω της επίθεσης του Ισραήλ, παρά την προσωρινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, ανέφερε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, EFE.

Ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να παρασχεθεί «στο μέγιστο δυνατό βαθμό» για να βοηθηθεί ο πληθυσμός της παλαιστινιακής επικράτειας, δήλωσε ο Φελίπε ΣΤ’ κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης για το διπλωματικό σώμα που είναι διαπιστευμένο στην Ισπανία.

Ο βασιλιάς απαίτησε επίσης την άμεση απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για λύση δύο κρατών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης με «αμοιβαίες εγγυήσεις ασφάλειας, πλήρη ανεξαρτησία και αναγνωρισμένα σύνορα».

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας, με τον τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 26.900 νεκρών Παλαιστινίων και  65.949 τραυματιών.

Η ισραηλινή επίθεση έχει αφήσει το 85% του πληθυσμού της Γάζας εσωτερικά εκτοπισμένο εν μέσω οξείας έλλειψης τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων, ενώ το 60% των υποδομών του θύλακα έχει υποστεί ζημιές ή έχει καταστραφεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης: Διπλωματικό επεισόδιο Ισραήλ – Ισπανίας για τους βομβαρδισμούς της Γάζας

ΠΟΥ: «Στη Γάζα ο πληθυσμός πεθαίνει από πείνα» – 100.000 νεκροί και τραυματίες

Γάζα: Σχέδιο εκεχειρίας τριών φάσεων – Το εξετάζει η Χαμάς

BBC για Γάζα: Ισοπεδώθηκε πάνω από το 50% των κτιρίων στην περιοχή από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter