BBC για Γάζα: Ισοπεδώθηκε πάνω από το 50% των κτιρίων στην περιοχή από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

BBC για Γάζα: Ισοπεδώθηκε πάνω από το 50% των κτιρίων στην περιοχή από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Σοκάρει η αναφορά του BBC για τη Γάζα. Το δίκτυο της βρετανικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης μετέδωσε την Τρίτη ότι τουλάχιστον τα μισά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί ολοσχερώς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Δορυφορικά δεδομένα που ανέλυσαν ερευνητές πανεπιστημίων των ΗΠΑ, τα ευρήματα των οποίων περιήλθαν σε γνώση του BBC, δείχνουν πως από 144.000 ως 175.000 κτίρια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς από την 7η Οκτωβρίου. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 50 ως 61% του συνόλου των κτιρίων του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι δορυφορικές εικόνες, που ανέλυσαν ο Κόρι Σερ του City University της Νέας Υόρκης και ο Τζέιμον Βαν Ντεν Χουκ του Oregon State University, πιστοποιούν επίσης ότι οι βομβαρδισμοί στο νότιο και στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας κλιμακώθηκαν από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Χαν Γιούνις, η μεγαλύτερη πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας, που ισραηλινοί αξιωματικοί χαρακτηρίζουν την «πρωτεύουσα», το κυριότερο οχυρό της Χαμάς, έχει υποστεί εξαιρετικά σκληρά χτυπήματα, κατά την ανάλυση.

Τουλάχιστον 38.000 κτίρια στη Χαν Γιούνις υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν εξ ολοκλήρου.

Σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, συνοικίες καταστράφηκαν, πολυσύχναστοι δρόμοι με καταστήματα μετατράπηκαν σε συντρίμμια, πανεπιστήμια ισοπεδώθηκαν, καλλιέργειες ξεχερσώθηκαν, αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 1,3 εκατ. από τους 2,2 εκατ. κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, εκτοπίστηκαν κι έχουν καταφύγει σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς, σε σκηνές στη Ράφα, στο νότιο άκρο του θυλάκου, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Εντυπωσιακό διαδραστικό γράφημα του Guardian αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής

Γάζα: Ισραηλινοί ντυμένοι νοσηλευτές μπούκαραν σε νοσοκομείο και δολοφόνησαν τρεις Παλαιστίνιους – Ασύλληπτες εικόνες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter