Γάζα: Ισραηλινοί ντυμένοι νοσηλευτές μπούκαραν σε νοσοκομείο και δολοφόνησαν τρεις Παλαιστίνιους – Ασύλληπτες εικόνες

Γάζα: Ισραηλινοί ντυμένοι νοσηλευτές μπούκαραν σε νοσοκομείο και δολοφόνησαν τρεις Παλαιστίνιους – Ασύλληπτες εικόνες

Στην αποκάλυψη του ισραηλινού σχεδίου για την επόμενη ημέρα στην Γάζα προχώρησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του για την επιχείρηση ισραηλινών κομάντο με πολιτικά ρούχα εντός νοσοκομείου στην Τζενίν με τρεις νεκρούς Παλαιστίνιους. Σύμφωνα με το Γκάλαντ η επιχείρηση αυτή αποτελεί παράδειγμα του είδους ελέγχου που θα ασκεί το Ισραήλ στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου.

Όπως τόνισε: «Μετά τον πόλεμο, όταν αυτός τελειώσει, νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η Χαμάς δεν θα ελέγχει τη Γάζα. Το Ισραήλ θα την ελέγχει στρατιωτικά, αλλά δεν θα την ελέγχει όσον αφορά στο κομμάτι της ζωής των πολιτών. Όταν μιλάμε για ελευθερία στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αρκεί να κοιτάξτε τις έγινε νωρίτερα στην Τζενίν. Αυτό είναι ελευθερία στρατιωτικών επιχειρήσεων στον ύψιστο βαθμό, παρά ταύτα δεν ελέγχουμε την περιοχή σε επίπεδο καθημερινότητας».

Οι δηλώσεις του Γκάλαντ αφορούσαν την επιχείρηση ομάδας ισραηλινών κομάντος που μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες και μέλη ιατρικού προσωπικού έκαναν έφοδο στο νοσοκομείο Αβικέννας της Τζενίν στη Δυτικη Όχθη σκοτώνοντας τρεις Παλαιστίνιους, που σύμφωνα με τις ΙDF ανήκαν στην Χαμάς.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή πλευρά και το προσωπικό του νοσοκομείου οι Ισραηλινοί κομάντος άνοιξαν πυρ μέσα στους θαλάμους του νοσοκομείου, ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών και ότι παρότι η επιχείρηση εμφανίζεται σαν στοχευμένη δολοφονία των τριών θυμάτων, οι κομάντος χτύπησαν και άλλους. Η Χαμάς επιβεβαίωσε το ότι ο ένας εκ των δολοφονηθέντων ήταν μέλος της, ενώ ορκίστηκε εκδίκηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter