Ισραήλ: Άλλοι 13 όμηροι θα απελευθερωθούν σήμερα – Αλλαγή τακτικής από Χαμάς με τη λίστα

Ισραήλ: Άλλοι 13 όμηροι θα απελευθερωθούν σήμερα – Αλλαγή τακτικής από Χαμάς με τη λίστα

Συνέχεια αναμένεται και σήμερα στην απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς και αντίστοιχα κρατούμενων από τις φυλακές του Ισραήλ, όπως αποκαλύπτει  ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet επικαλούμενος Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ακόμη 13 από τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, κατά την τρίτη ημέρα της εκεχειρίας. Ειδικότερα, η Χαμάς έχει παρουσιάσει στο Ισραήλ κατάλογο με τους 13 ομήρους που πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, μεταξύ των οποίων θα είναι και κάποιοι Αμερικανοί πολίτες, ανέφερε το Ynet.

Διαβάστε επίσης – Ισραήλ: Ελεύθερη η 9χρονη Έμιλι – Ο πατέρας της την θεωρούσε νεκρή (video)

Μάλιστα σε αυτή την ομάδα ομήρων αναμένεται να υπάρχουν μέλη των ίδιων οικογενειών, σε διαφοροποίηση από την χθεσινή ομάδα ομήρων που απελευθερώθηκαν κάποια μέλη από την ίδια οικογένεια ενώ άλλα συνεχίζουν να τελούν όμηροι.

Διαβάστε επίσης – σραήλ – Χαμάς: Απελευθερώθηκαν 17 Ισραηλινοί όμηροι και 39 παλαιστίνιοι κρατούμενοι (Video)

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε νωρίς σήμερα το πρωί ότι έχει λάβει κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, αν και δεν είχε διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Μετά την απελευθέρωση μιας πρώτης ομάδας ομήρων την Παρασκευή, η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά περίπου 200 ομήρους.

Αλλοι 17 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι το Σάββατο

Δεκαεπτά όμηροι που κρατούνταν από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και εβδομάδες αφέθηκαν ελεύθεροι χθες Σάββατο το βράδυ, έπειτα από μεγάλη αναμονή λόγω περιπλοκών της τελευταίας στιγμής, κατά τη δεύτερη ημέρα της εκεχειρίας μεταξύ του παλαιστινιακού κινήματος και του Ισραήλ, το οποίο σε αντάλλαγμα άφησε ελεύθερους 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Η εκεχειρία αυτή, που συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα του Κατάρ, προσέφερε μία ακόμη ημέρα ανάπαυλας στους κατοίκους της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας έπειτα από επτά εβδομάδες πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι. Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σταματήσει από το πρωί της Παρασκευής, όπως και οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Χαμάς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter