Ισραήλ: Μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών «κόβει» τη διαφήμιση στην εθνική ποδοσφαίρου της χώρας

Ισραήλ: Μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών «κόβει» τη διαφήμιση στην εθνική ποδοσφαίρου της χώρας

Μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών αναμένεται να τερματίσει τη χορηγία της στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Ισραήλ το επόμενο έτος, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών, σύμφωνα με το Reuters.

Απόφαση του 2022

«Ενώ δύο εθνικές ομάδες που έχουν υπογράψει – συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής ομάδας– θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος και το 2024, τα συμβόλαια ορισμένων ομοσπονδιών όπως η Σερβία και το Ισραήλ θα λήξουν το 2024», είπε ο εκπρόσωπος σε δήλωση που εστάλη μέσω email. Η απόφαση ελήφθη το 2022 ως μέρος της νέας στρατηγικής της Puma «λιγότερα-μεγαλύτερα-καλύτερα» και ήταν σύμφωνη με τα τακτικά χρονοδιαγράμματα για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη φανελών ομάδων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Έκκληση από το 2018

Το κίνημα Boycott, Divestment and Sanctions ( Μποϊκοτάρισμα, Αποεπένδυση και Κυρώσεις – BDS) είχε ζητήσει μποϊκοτάζ της εταιρείας αθλητικών ειδών από την απόφασή της είναι χορηγός της Ισραηλινής Ομοσπονδίας (IFA) το 2018. Πάνω από 200 παλαιστινιακές αθλητικές ομάδες είχαν καλέσει την PUMA να τερματίσει τη χορηγία της στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισραήλ, αναφέροντας πως «η χορηγία της Puma στην IFA νομιμοποιεί και δίνει διεθνής κάλυψη των παράνομων εποικισμών του Ισραήλ» και βοηθά στην «ασπίδα ενάντια των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ισραήλ», συμπεριλαμβανομένης της βίας κατά παλαιστινίων ποδοσφαιριστών.

Ζημιές εκατομμυρίων

Σύμφωνα με την Εκστρατεία Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης (PSC), η PUMA έχει χάσει εκατομμύρια ευρώ σε προσοδοφόρα συμβόλαια λόγω της πίεσης που ασκήθηκε από την εκστρατεία. Τα παραρτήματα της PSC συμμετείχαν σε αυτήν τη συνεχή εκστρατεία, οργανώνοντας τακτικές πιέσεις, διαμαρτυρίες και ολονυχτίες για αρκετά χρόνια έξω από τα καταστήματα Puma και σε εκδηλώσεις της Puma σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η απόφαση της PUMA είναι μια σημαντική νίκη που δείχνει τη δύναμη του κινήματος αλληλεγγύης. Έχουμε στείλει σε όλες τις εταιρείες ένα ισχυρό μήνυμα: εάν επιλέξετε να είστε συνένοχοι στο ισραηλινό απαρτχάιντ, θα αντιμετωπίσετε τη δύναμη του κινήματος αλληλεγγύης. Θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τις εκστρατείες μας BDS εναντίον τραπεζών όπως η Barclays και εταιρειών όπως η JCB, που είναι συνένοχοι στο σύστημα του απαρτχάιντ του Ισραήλ», δήλωσε ο διευθυντής της PSC, Μπεν Τζαμάλ.

Οι κλήσεις για μποϊκοτάζ έχουν γίνει ισχυρότερες και επεκτάθηκαν σε περισσότερες εταιρείες και προϊόντα μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter