Ισραήλ: Ο υπουργός Επικοινωνιών καταγγέλλει τη Haaretz για προπαγάνδα – Προτείνει ψήφισμα «φίμωσης»

Ισραήλ: Ο υπουργός Επικοινωνιών καταγγέλλει τη Haaretz για προπαγάνδα – Προτείνει ψήφισμα «φίμωσης»

Ο υπουργός Επικοινωνιών του Ισραήλ, Σλόμο Κάρχι προτείνει ένα κυβερνητικό ψήφισμα για να σταματήσει οποιαδήποτε κρατική διαφήμιση, συνδρομές ή άλλη εμπορική σύνδεση με την καθημερινή ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, εξαιτίας αυτού που αντιλαμβάνεται ως «ηττοπαθής και ψευδής προπαγάνδα» του αριστερού εντύπου κατά του κράτους του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σε μια επιστολή προς τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Γιόσι Φουκς, ο Κάρχι καταγγέλλει τη Haaretz για τη στάση στον πόλεμο και προτείνει στο κράτος να μην συνάψει νέες εμπορικές συμφωνίες με την εφημερίδα, να σταματήσει κάθε διαφήμιση σε αυτήν ακόμη και αν έχει πληρωθεί και να μπλοκάρει τυχόν εκκρεμείς πληρωμές από την πραγματοποίηση.

«Από την αρχή του πολέμου, το γραφείο μου έχει λάβει πολλές καταγγελίες ότι η εφημερίδα Haaretz έχει υιοθετήσει μια επιζήμια γραμμή που υπονομεύει τους στόχους του πολέμου και αποδυναμώνει τη στρατιωτική προσπάθεια και την κοινωνική ανθεκτικότητα», γράφει ο Κάρχι.

Ισχυρίζεται ότι ορισμένα από τα άρθρα της Haaretz μπορεί ακόμη και να έχουν «περάσει το ποινικό όριο» και λέει ότι είναι σίγουρος ότι αυτό θα «εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές». Ο Κάρχι πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ψήφισης έκτακτων κυβερνητικών κανονισμών που επέτρεπαν στο υπουργείο του να κλείσει εκπομπές ξένων ειδήσεων που θεωρούνται επιβλαβείς για την εθνική ασφάλεια και προκαλούν αυτό που κατανοεί ως υπονόμευση, αν και έχει αναφερθεί ότι το αρχικό του σχέδιο κανονισμών περιελάμβανε και εγχώρια Μέσα ενημέρωσης.

Ως αποτέλεσμα, το υπουργείο Επικοινωνιών έκλεισε το λιβανέζικο κανάλι ειδήσεων al Mayadeen που σχετίζεται με τη Χεζμπολάχ, αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη το κανάλι Al Jazeera με έδρα το Κατάρ, τον αρχικό στόχο των κανονισμών του Κάρχι, προκειμένου να μην ανταγωνιστεί την κυβέρνηση του Κατάρ που λειτουργεί ως μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις για ομήρους με τη Χαμάς.

Διαβάστε επίσης: Haaretz: Αυτό είναι το πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους – «Θα απελευθερωθούν 30 παιδιά και 20 γυναίκες»

Μέση Ανατολή: «Το Ισραήλ δεν πέτυχε κανένα από τους στόχους του» εκτιμά ο πρόεδρος του Ιράν

Μέση Ανατολή: Τρεις γιατροί σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter