Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Οι μάχες θα συνεχιστούν για μήνες – 15.000 οι νεκροί στη Γάζα

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Οι μάχες θα συνεχιστούν για μήνες – 15.000 οι νεκροί στη Γάζα

Τουλάχιστον άλλους δύο μήνες μαχών υπολογίζει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ ότι θα χρειαστούν για να πετύχει το Ισραήλ τους στόχους του στη Γάζα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε μονάδα ειδικών επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε επίσης: Αιματοκύλισμα στη Γάζα: Πάνω από 14.000 Παλαιστίνιοι νεκροί, μεταξύ αυτών 6.150 παιδιά

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σχολιάζοντας την συμφωνία κατάπαυσης πυρός και την ανταλλαγή ομήρων και φυλακισμένων: «Αυτή θα είναι μια σύντομη ανάπαυλα, στο τέλος της οποίας οι μάχες θα συνεχιστούν έντονα και θα δημιουργήσουμε πίεση για να φέρουν πίσω περισσότερους ομήρους. Αναμένονται τουλάχιστον άλλοι δύο μήνες μάχης».

Οι δηλώσεις του, έρχονται σε συνέχεια δηλώσεων του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, οποίος ξεκαθάρισε ότι ο πόλεμος μετά το πέρας των 4 ημερών κατάπαυσης πυρός που έχουν συμφωνηθεί θα συνεχιστεί κανονικά.

15.000 νεκροί στη Γάζα

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε τη Πέμπτη ότι 14.854 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των καταγεγραμμένων νεκρών συγκαταλέγονται 6.150 παιδιά και 4.000 γυναίκες. Επιπλέον, 36.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter