«Ιστορικό» κυβερνητικό φιάσκο με το μήνυμα του στρατιώτη του τάγματος Αζοφ στην ελληνική Βουλή – Προβληματισμός στη «γαλάζια» ΚΟ

«Ιστορικό» κυβερνητικό φιάσκο με το μήνυμα του στρατιώτη του τάγματος Αζοφ στην ελληνική Βουλή – Προβληματισμός στη «γαλάζια» ΚΟ

Σε κινούμενη άμμο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξελίχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, η προβολή βίντεο με στρατιώτη του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ στη Βουλή κατά την ομιλία Ζελένσκι. Μία ομιλία που ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη χαρακτήρισαν «ιστορική». Θυελλώδεις είναι οι αντιδράσεις, τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και στους κόλπους της ΝΔ…

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος με ένα λιτό και συνάμα περιεκτικό σχόλιο «δίκασε» τόσο τα αρμόδια κοινοβουλευτικά στελέχη της πλειοψηφίας όσο και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας για την επιλογή να δοθεί βήμα -κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων- σε στρατιώτη του ναζιστικού τάγματος Αζόφ.

«Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός όταν κοινοβουλευτικοί συντάκτες του ζήτησαν να σχολιάσει την παρέμβαση του Ουκρανού Προέδρου και των δύο στρατιωτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Πέραν από τον Ζελένσκι, έχουμε ευθύνη κι ¨εμείς¨;» επανήλθαν οι δημοσιογράφοι, με τον κ. Σαμαρά να κουνά το κεφάλι με εμφανή δυσαρέσκεια και να επαναλαμβάνει: «Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε».

Προβληματισμός στη «γαλάζια» Κ.Ο.

Πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές παρουσιάζονται στους διαδρόμους της Βουλής εμφανώς προβληματισμένοι εξαιτίας της τροπής που πήρε η πολυαναμενόμενη τοποθέτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή.

Ένας εξ αυτών με σαφείς καραμανλικές αναφορές το προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω, τονίζοντας πως πλέον τίθεται ευρύτερο ζήτημα για τη στήριξη της Δύσης σε μία κυβέρνηση που έχει συσσωματώσει και στηρίζει απερίφραστα ναζιστικά στοιχεία.

Μάλιστα, όταν το documentonews.gr ρώτησε τον συγκεκριμένο βουλευτή για το αν εγείρεται ζήτημα σε σχέση με την απόφαση του πρωθυπουργού για αποστολή θανατηφόρου πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, εκείνος προτίμησε να μη σχολιάσει αντί να υπερασπιστεί τη στάση της κυβέρνησης. 

Το Μαξίμου νομιμοποιεί το ναζιστικό τάγμα

Αντί ειλικρινούς μεταμέλειας για το γεγονός ότι με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού δόθηκε βήμα στη Βουλή των Ελλήνων σε στρατιώτη του ναζιστικού τάγματος, το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει σε αυτήν την επιλογή, φτάνοντας στο σημείο να νομιμοποιήσει το Αζόφ με τον ισχυρισμό ότι «είναι πλήρως ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό».

Τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς, «γαλάζιοι» βουλευτές και σύσσωμη η αντιπολίτευση εξανίστανται για την προβολή βίντεο στο Κοινοβούλιο με δηλώσεις Έλληνα ομογενή που πολεμά στο πλευρό του Αζόφ, το Μέγαρο Μαξίμου δικαιολογεί το ναζιστικό τάγμα με το ψευδο-επιχείρημα πως έχει ενσωματωθεί στον ουκρανικό στρατό.

«Ντροπή οι αντιδράσεις της αντιπολίτευση» διαρρέουν από το Μαξίμου και συμπληρώνουν: «Το τάγμα Αζόφ είναι πλήρως ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό». Το ερώτημα που εγείρεται είναι αν εκτός από την αντιπολίτευση, θα έπρεπε -κατά το Μαξίμου- να αισθάνεται ντροπή και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ο οποίος χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την τοποθέτηση του στρατιώτη του ναζιστικού τάγματος.

Επιπλέον, η διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με αυτήν από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής. Πηγές κοντά στον Κωνσταντίνο Τασούλα υποστήριξαν πως ο πρόεδρος γνώριζε για την προβολή των δύο βίντεο, όχι όμως και για το περιεχόμενό τους, κάτι που μεταφράζεται ως έμμεση επίκριση της προβολής του βίντεο με τον πολεμιστή του Αζόφ.

Πάντως, άλλα στελέχη από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής αρχίζουν να αποδίδουν ευθύνες στον μεταφραστή για να μετριάσουν το φιάσκο, κάτι που εξίσου εκθέτει το Μαξίμου, το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ διαρρέει πως η ομιλία του ομογενή πολεμιστή του Αζόφ ήταν ένα νομοτελειακό γεγονός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter