Ιτούδης: «Θα πάρει χρόνο η αποθεραπεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο»

Ιτούδης: «Θα πάρει χρόνο η αποθεραπεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο»

Aμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μουντομπάσκετ, σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας. Ερωτηματικά υπάρχουν και για τους άλλους δύο Αντετοκούνμπο που έχουν κληθεί, Θανάση και Κώστα, οι οποίοι πάντως θα δώσουν το «παρών» στην αυριανή προπόνηση. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναμένεται να μπει κανονικά στο πρόγραμμα στα τέλη της εβδομάδας.

Ο Ιτούδης δικαιολόγησε τους απόντες Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη και Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και τον Λεωνίδα Κασελάκη, που επίσης ζήτησε εξαίρεση. «Προφανώς είναι πολύ ηχηρά τα ονόματα των παικτών που απουσιάζουν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά έχουμε τους παρόντες και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε και να εκπροσωπήσουμε τα χρώματα της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη περηφάνια», τόνισε ο Ομοσπονδιακός προπονητής. «Όπως είπε και ο αρχηγός Κώστα Παπανικολάου, θα παίξουμε για αυτό που γράφει η φανέλα μπροστά, το “Ελλάς”, και μέσω αυτού θα φτιάξουμε και εκείνο που γράφει η φανέλα πίσω, δηλαδή τα ονόματά μας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη για τις επί μέρους περιπτώσεις:

Για τους τραυματίες και τους αμφίβολους: «Έχουμε την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τουλάχιστον από το πρώτο κάλεσμα, γιατί έχει κάνει μια επέμβαση η οποία θα πάρει χρόνο. Θα παρακολουθούμε προφανώς την αποθεραπεία του μαζί με τους Μπακς, όπου και ανήκει, για να δούμε την κατάστασή του. Αναμφίβολα η θέλησή του είναι να βοηθήσει την Εθνική ομάδα, το έχει αποδείξει εμπράκτως. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έκανε επίσης μια επέμβαση και θεωρούμε πως σε 10 μέρες θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι στη free agency, θα είναι από αύριο μαζί μας και θα δούμε ποια θα είναι η πορεία του. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι εδώ, κάνει τη θεραπεία του, έχει ένα πρόβλημα με τον ώμο του, αλλά θεωρώ ότι προς το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε θα είναι με την ομάδα κανονικά».

Για τους τέσσερις απόντες: «Ο Κώστας Σλούκας έχει σχεδόν 20 χρόνια παρουσία στις εθνικές ομάδες. Ήθελε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα το κορμί του για την προσπάθεια στην ομάδα που θα βρίσκεται και είναι απολύτως σεβαστό. Μας ενημέρωσε στην ώρα του, προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε, αλλά είναι απολύτως σεβαστό αυτό που αποφάσισε. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απουσία του Νικ Καλάθη, με ένα πρόβλημα που είχε στον ώμο του προς το τέλος της περιόδου στη Φενέρ. Ήθελε κι εκείνος να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για τη νέα σεζόν. Κι ο Νικ είναι πολλά καλοκαίρια στην Εθνική ομάδα. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει ένα οικογενειακό θέμα, θα ήθελε να είναι στο πλευρό της συντρόφου του στην εγκυμοσύνη της, ενώ παράλληλα είχε κάποια θέματα στη μέση, που ήθελε να διευθετήσει ώστε να είναι παρών στο επόμενο βήμα της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο. Ο Λεωνίδας Κασελάκης έκανε μια επέμβαση, ήταν κι αυτός παρών σε πολλές προσκλήσεις της Εθνικής ομάδας, αλλά δεν θα μπορούσε να βοηθήσει».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter