Ιβάν Σαββίδης: Κατάσχονται τα περιουσιακά του στοιχεία στην Ουκρανία

Ιβάν Σαββίδης: Κατάσχονται τα περιουσιακά του στοιχεία στην Ουκρανία

Σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη, καθώς και της συζύγου του, προχωρούν οι αρχές της Ουκρανίας με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς.

Την είδηση μετέδωσε το ουκρανικό μέσο kyivindependent.com, τονίζοντας πώς η απόφαση, η οποία ελήφθη από τριμελή επιτροπή, εντάσσεται στο πλαίσιο των κυρώσεων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται και στη Ρωσία. Διευκρινίζεται, ότι η απόφαση δεν είναι ακόμη οριστική και ως εκ τούτου, ο Ιβάν Σαββίδης έχει δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της συζύγου του, θα αποτελούν πλέον έσοδα του ουκρανικού κράτους. Σύμφωνα με τον ουκρανικό Τύπο, ιδιοκτήτρια των εταιρειών εμφανίζεται ότι είναι η σύζυγος του Σαββίδη, αλλά στην πραγματικότητα, ανήκουν ίδιο.

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μετοχών της PJSC Pentopak με έδρα το Κίεβο, η οποία είναι μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της Atlantis-Pak Ukraine. Η κατασχεθείσα επιχείρηση απασχολεί περίπου 200 άτομα.

Σημειώνεται, ότι το καλοκαίρι του 2023, το πρόγραμμα Trap Aggressor του think tank, StateWatch συμπεριέλαβε τον Ιβάν Σαββίδη μεταξύ των 25 ολιγαρχών, των οποίων οι εταιρείες εξυπηρετούν τη ρωσική στρατιωτικό-βιομηχανική πλευρά και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ιβάν Σαββίδης ίδρυσε τον Όμιλο Agrocom, ενώ το 2015 «καλωσόρισε δημοσίως την κατοχή στην Κριμαία και την παράνομη προσάρτησή της από τη Ρωσία. Κατέχει τόσο τη ρωσική όσο και την ελληνική υπηκοότητα, έχει στην κατοχή του ένα λιμάνι (σ.σ. εννοεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης) και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μεταξύ άλλων».

Διαβάστε επίσης:  Μαξίμου: Εμπαιγμός και χοντρό παρασκήνιο για τη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες

Πειραιάς: Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων – Τους επιτέθηκαν 30 άτομα με μαχαίρια και ματσέτα

Πως μεθόδευσαν το πρόστιμο-προγραφή στο Documento με εντολή Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter