Μαξίμου: Εμπαιγμός και χοντρό παρασκήνιο για τη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες

Μαξίμου: Εμπαιγμός και χοντρό παρασκήνιο για τη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες
Κοινητοποίηση αγροτών στον Πλατύκαμπο Λάρισας (EUROKINISSI)

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών προκαλούν μεγάλη ανησυχία στο Μαξίμου, καθώς η όξυνσή τους σε συνδυασμό με το μαζικό χαρακτήρα που αποκτάει και το φοιτητικό κίνημα για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, δημιουργούν συνθήκες πολιτικής φθοράς για την κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Μαξίμου διεμήνυσε με επίσημο τρόπο, ότι ο πρωθυπουργός θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα, συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών, για να συζητηθούν τα αιτήματα τους. Όλα αυτά, σύμφωνα με το Μαξίμου, αρκεί να υπάρχουν ανοιχτοί δρόμοι.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα. Περιμένουμε να ενημερωθούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους εκπροσωπούν. Δηλαδή ποιοι είναι οι εκπρόσωποι και ποιους αγρότες θα εκπροσωπούν συγκεκριμένα».

Άλλη ενημέρωση ο Βορίδης

Λίγες ώρες αργότερα, ο Μάκης Βορίδης διέψευσε την ενημέρωση ότι θα γίνει τη Δευτέρα η συνάντηση του Μητσοτάκη με τους αγρότες, καθώς, όπως υποστήριξε θα πρέπει να προσδιοριστεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας των αγροτών.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η συνάντηση θα γίνει αλλά όχι Δευτέρα, διότι «θέλουμε να δούμε και να ωριμάσουμε, αν θέλετε, όλα αυτά που σκεφτόμαστε για τη συνάντηση αυτή και για το τι έχουμε να συζητήσουμε με τους αγρότες».

Μάλιστα, είναι τέτοιο το «μπέρδεμα», που μέχρι πριν λίγο, πηγές του Μαξίμου έλεγαν τη μία ότι έχει κλείσει για Δευτέρα η συνάντηση και μετά από λίγο την Τρίτη. Τελικά η οριστικοποίηση θα γίνει τις επόμενες ώρες και θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο.

Χάθηκαν στην «συνεννόηση»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου έχει ενημερώσει τους αγρότες να δηλώσουν μία αντιπροσωπεία 8 ατόμων, ενώ οι αγρότες εξ΄αρχής ζήτησαν να εκπροσωπηθούν από 20 άτομα. Μάλιστα, για την εμπλοκή υπάρχουν έντονες συζητήσεις, ώστε να καταλήξουν σε μία κοινή πρόταση.

Σημειώνεται, ότι τις τελευταίες μέρες γαλάζιοι συνδικαλιστές έχουν κινητοποιηθεί, ώστε να ζυμώσουν γραμμή σύγκλισης με την κυβέρνηση.

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «ελήφθη η επιστολή από εκπροσώπους των μπλόκων».

Τα αιτήματα των αγροτικών μπλόκων, όπως αναφέρονται στην επιστολή:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ
  • Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής
  • Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας
  • Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την Κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «Ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας
  • Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Χώρας.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter