Καφκικό σενάριο στην Ηλεία: Περιμένει 22 μήνες για σύνταξη χηρείας, λόγω… αναρρωτικής άδειας υπαλλήλου

Καφκικό σενάριο στην Ηλεία: Περιμένει 22 μήνες για σύνταξη χηρείας, λόγω… αναρρωτικής άδειας υπαλλήλου

Με καφκικό σενάριο μοιάζει περισσότερο η ιστορία ελληνικής γραφειοκρατικής παράνοιας που βιώνει τα τελευταία δύο χρόνια η Τζίνα Σαπνίκοβα στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα patrisnews.com, λίγο μετά τη μετακόμιση της οικογένειας της Τζίνας Σαπνίκοβα τη Βαρβάσαινα Ηλείας, ο σύζυγός της αρώτησε και τελικά έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2021.

Λίγο διάστημα μετά το θάνατο του συζύγου της ξεκίνησε τις διαδικασίες, ώστε να λάβει τη σύνταξη χηρείας που δικαιούται. Ένα λάθος στα χαρτιά, κακές συνεννοήσεις και μια άνιση «μάχη» με τη γραφειοκρατία, καθυστέρησαν για μεγάλο διάστημα την αίτησή της, η οποία τελικά κατατέθηκε στον ΕΦΚΑ, τον Μάρτιο του 2022. Η διαδικασία όμως ούτε τότε ολοκληρώθηκε.

Όπως είπε η ίδια στην εφ. «Πατρίς» η απάντηση που λαμβάνει σε εβδομαδιαία πια βάση από τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ είναι πως η εργαζόμενη που έχει αναλάβει τον φάκελό της βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, άρα πρέπει να κάνει… υπομονή να επιστρέψει, να εξετάσει το φάκελό της –όπου και αυτό χρειάζεται χρόνο- και καλώς εχόντων να ξεκινήσει να λαμβάνει το επίδομα σε δύο ή και τρεις μήνες από τώρα.

Η κ. Σαπνίκοβα, μητέρα και η κόρη της που είναι μόλις 11 ετών, επιβιώνουν με το επίδομα παιδιού που πιστώνεται ανά δύο μήνες, και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των 230 ευρώ.

Μάλιστα, όταν η κ. Σαπνίκοβα βρήκε δουλειά για μικρό χρονικό διάστημα έχασε το μισό ποσό του ΚΕΑ, λόγω των ελαχίστων ενσήμων που έλαβε.

Όπως είπε στην εφημερίδα Πατρίς, «δεν θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει και να θυμάται τα παιδικά της χρόνια με θλίψη. Θέλω το καλύτερο για εκείνη. Να μπορώ να την πάρω να την πάω για ένα μπάνιο στη θάλασσα, να παίξει, να χαρεί, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter