Και μήνυση κατέθεσε ο Σάμπι Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου – Τον κατηγορεί για «σύσταση συμμορίας»

Και μήνυση κατέθεσε ο Σάμπι Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου – Τον κατηγορεί για «σύσταση συμμορίας»

Μήνυση κατέθεσε δια των συνηγόρων του ο Σάμπυ Μιωνή, την ώρα που ο ίδιος εξετάζεται από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν διάπραξη ποινικά κολάσιμων πράξεων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Με τη μήνυση του ο επιχειρηματίας στρέφεται κατά των Δημήτρη Παπαγγελοπούλου, Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Αλεξάνδρου Τάρκα, δημοσιογράφου και Γιάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου.

Τους κατηγορεί για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, σύσταση συμμορίας, συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου.

Διαβάστε επίσης: Άνθρακες ο θησαυρός: Ομολογία Μιωνή ότι ο δήθεν χρηματισμός ήταν εξωδικαστικός συμβιβασμός

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του, Πέτρου Πανταζή «η μήνυση, υποστηρίζεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων. Ο κ. Μιωνής, ο συνεταίρος του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος του, Σταύρος Παπασταύρου, έγιναν στόχος μιας εγκληματικής συμμορίας, που είχε σαφή επιδίωξη προσπορισμού παρανόμου οικονομικού οφέλους και, παράλληλα, εκμετάλλευσης της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: Η αντιπαράθεση Μιωνή με Φιλιππάκη και Βορίδη από τα μαθητικά τους χρόνια μέχρι και σήμερα

Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκαν, σε βάρος τους, σειρά εξωθεσμικών και και αντιδικονομικών ενεργειών, όπως η έκδοση παρανόμων ενταλμάτων συλλήψεως, η δημιουργία σειράς ποινικών δικογραφιών και αβασίμων φορολογικών καταλογισμών, που, τελικώς, κατέπεσαν στα Ελληνικά Δικαστήρια.

Ο κ. Μιωνής, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα, που έδρασαν «από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους», ήμαστε δε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει το κύρος της για άλλη μια φορά και θα δράσει άμεσα, για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter