Άνθρακες ο θησαυρός: Ομολογία Μιωνή ότι ο δήθεν χρηματισμός ήταν εξωδικαστικός συμβιβασμός

Άνθρακες ο θησαυρός: Ομολογία Μιωνή ότι ο δήθεν χρηματισμός ήταν εξωδικαστικός συμβιβασμός

Παρά τις διαρροές των τελευταίων ημερών περί αποκάλυψης «βόμβα» για απόπειρα χρηματισμού μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο επιχειρηματίας και αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, Σάμπι Μιωνή, παραδέχτηκε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ότι η συνάντηση του ίδιου με τους Δ. Παπαγγελόπουλου και Ν. Παππά αφορούσε την επιδίωξη εξωδικαστικού συμβιβασμού για την εκκρεμή διένεξη με τον εκδότη της «Δημοκρατίας», Γ. Φιλιππάκη. «100% καμία ανάμειξη Τσίπρα – Παππά» φέρεται να είπε ο μάρτυρας.

Κατά τις πληροφορίες από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο μάρτυρας της Επιτροπής παραδέχτηκε πως οι καταγγελίες περί δωροδοκίας ήταν προσπάθεια εξεύρεσης λύσης και συγκεκριμένα εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον Γιάννη Φιλιππάκη.

Διαβάστε επίσης: Και μήνυση κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου – Τον κατηγορεί για «σύσταση συμμορίας»

Κατά τις ίδιες πηγές, τη στιγμή που ο Σάμπι Μιωνή προχώρησε στην εν λόγω παραδοχή, ο Γιάννης Ραγκούσης ρώτησε τον μάρτυρα αν τα πραγματικά περιστατικά που παραθέτει είναι ότι η απόπειρα χρηματισμού τελικά ήταν η επιδίωξη εξωδικαστικού συμβιβασμού. Ο Σ. Μιωνή απάντησε καταφατικά, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει προβοκάτσια, κάνοντας λόγο παράλληλα για ψευδείς καταγγελίες που κατέπεσαν από τον ίδιο τον μάρτυρα. «Άνθρακες ο θησαυρός Μιωνή» σχολιάζουν δηκτικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «γελοία» όσα καταθέτει ο μάρτυρας λόγω των αντιφάσεών του.  

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Mετά από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης η συνάντηση με Μιωνή

Εγκληματική οργάνωση οι Παπαγγελόπουλος, Παπαδάκου και Φιλιππάκης

Νωρίτερα, ο Σ. Μιωνή κατηγόρησε τους Δ. Παπαγγελόπουλο, Γ. Παπαδάκου, Γ. Φιλιππάκη και Αλ. Τάρκα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραδικαστικό κύκλωμα «από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους» που σκοπό είχαν τον εκβιασμό του προκειμένου να ενδώσει και να καταθέσει 350.000 ευρώ στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον εκδότη της «Δημοκρατίας». Τόνισε δε πως όσα αναφέρει στην Προανακριτική Επιτροπή θα συμπεριληφθούν στα ένδικα μέσα που θα κινήσει σήμερα εναντίον των προαναφερθέντων. Ξεκαθάρισε, επίσης, πως ουδεμία ανάμειξη έχουν οι Αλ. Τσίπρας και Ν. Παππάς.

«Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα» φέρεται να είπε ο μάρτυρας σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Ολοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατίας. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».

Διαβάστε επίσης: Η αντιπαράθεση Μιωνή με Φιλιππάκη και Βορίδη από τα μαθητικά τους χρόνια μέχρι και σήμερα

Σύμφωνα με την αφήγηση του μάρτυρα όπως αυτή διέρρευσε από πηγές του ΚΙΝΑΛ, η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. «Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ» φέρεται να σημείωσε ο μάρτυρας, συμπεριλαμβάνοντας στα λεγόμενά του και τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Σταύρο Παπασταυρου, ο οποίος ήταν στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα» φέρεται να τόνισε κατά τις ίδιες πηγές, ενώ συμπλήρωσε πως «αυτή η ομάδα ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς».

Συνεχίζοντας τη διήγηση του, παρέθεσε πως «αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Κατά τον Σ. Μιωνή, ο Αλ. Τάρκας είναι εκείνος που τον κατήγγειλε στις αμερικανικές Αρχές για ξέπλυμα «μαύρου» χρώματος. «Μετά οι Αμερικάνοι άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της ¨Δημοκρατίας¨ ότι με ψάχνει το FBI και μας παρουσίαζαν (σ.σ. τον ίδιο, Αγγ. Μεταξά και τον Στ. Παπασταύρο) ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν».

Η συνάντηση στο Μαξίμου – «Καμία ευθύνη δεν φέρει ο Παππάς»

Ο Σάμπι Μιωνή περιέγραψε στα μέλη της Προανακριτικής τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Μάρτιο του 2016, στο γραφείο του Ν. Παππά παρουσία και του Δ. Παπαγγελόπουλου. Κατά τα λεγόμενά του, σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ, σκοπός ήταν η «αποσυμφόρηση» της αντιδικίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά συνάντηση συζητήθηκε η απόσυρση των ενταλμάτων εναντίον των Μιωνή και Μεταξά αλλά και την απόσυρση της μήνυσης Μιωνή εναντίον Φιλιππάκη. «Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε ¨και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει¨, εννοώντας τον Φιλιππάκη» φέρεται να αφηγήθηκε ο μάρτυρας, σχολιάζοντας πως δεν πίστευε στα αυτιά του.

Τόνισε δε ότι ο Ν. Παππάς «ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε» και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει χρήματα στον Φιλιππάκη, με τον Δ. Παπαγγελόπουλο -κατά τις πληροφορίες από το ΚΙΝΑΛ- να απαντά πως «υπάρχει μεγάλη απόσταση». «Ήταν σαφές. Ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη» φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας.

Επιπλέον, ως προς τον Ν. Παππά, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλο, επισήμανε πως ο τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δεν φέρει καμία ευθύνη, πως δεν τον γνώριζε και πως έδειξε την ενόχλησή του για όσα διαλαμβάνονταν.  

«350.000 ευρώ ζήτησε ο Φιλιππάκης» – Το συμφωνητικό

Κατά την κατάθεση του Μιωνή, σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ, το ποσό που ζητούσε ο εκδότης της «Δημοκρατίας» ήταν 350.000 ευρώ. «Έγινε συνάντηση των δικηγόρων μου με τον Γ. Φιλιππάκη και τον Αλ. Τάρκα προκειμένου να βρεθεί μία λύση» φέρεται να σημείωσε και φέρεται να συμπλήρωσε πως «ζήτησαν 350.000€ και να παραιτηθώ από τις αγωγές μου». Εν συνεχεία, υπογράμμισε ότι δικαιώθηκε στην αγωγή του εναντίον των αντιδίκων του, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να του καταβληθεί αποζημίωση 375.000 ευρώ. «Αυτοί που με εκβίαζαν έπρεπε και να με πληρώσουν. Τα χρήματα αυτά θα τα πάρω και θα τα δώσω σε φιλανθρωπίες» φέρεται να προανήγγειλε.

Επίσης, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε και το συμφωνητικό που του προτάθηκε:

Την ύπαρξη ηχητικού υλικού επιβεβαιώσε ο Μιωνή

Ο μάρτυρας άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει και ηχητικό υλικό από την συνάντηση στο Μαξίμου, έχοντας προηγουμένως -κατά τις πηγές της ΝΔ- υποστηρίξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς «είχαν καταλάβει ότι κάτι βρωμάει» και πως «είχαν παραπλανηθεί από τον Δ. Παπαγγελοπουλο».

«Υπάρχει ηχητικό υλικό κύριε Μιωνη; Μπορείτε να αποδείξετε όλα όσα λέτε για τα ραντεβού σας στο Μαξίμου κι άλλου;» φέρεται να ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, με τον μάρτυρα να απαντά: «Έκανα ότι ήταν απαραίτητο για να προστατευτώ. Αν χρειαστεί θα τα προσκομίσω στη Δικαιοσύνη. Έχω ό,τι χρειάζεται».  

Εμπλέκει Τουλουπάκη ο μάρτυρας

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής της πλειοψηφίας, Δ. Μαρκόπουλος ρώτησε τον Σ. Μιωνή αν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς εμπλέκεται στην υπόθεση, με τον μάρτυρα να απαντά: «Σοβαρά μιλάτε; Προφανώς. Βγάζει παράνομα εντάλματα και όλα τα άλλα. Δεν συζητώ ότι η κ. Τουλουπάκη ήταν μέλος αυτής της ομάδας. Είναι παιδί του Παπαγγελόπουλου και κολλητή της Παπαδάκου όπως η δεύτερη μου έχει πει».

Κατά τον αναφερόμενο στη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη ΝΔ, το «δικαστικό σύστημα» ήταν «Τουλουπάκη – Ντζούρας – Καλούδης – Παπαγγελόπουλος». «Έχω πει από την αρχή ότι η δράση της συμμορίας είχε τριπλό σκοπό: Πρώτον, το οικονομικό όφελος. Δεύτερον, το πολιτικό όφελος λόγω Παπασταύρου και τρίτον να σταματήσουν την ακτιβιστική μου δράση» φέρεται να ανέφερε ο μάρτυρας, υποστηρίζοντας πως ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης του είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι «χωρίς λεφτά δεν γίνεται τίποτα». Κατά τα λεγόμενα του μάρτυρα, η φράση αυτή αφορούσε τα δικαστικά έξοδα που ζητούσε ο Γ. Φιλιππάκης, με τον Ν. Παππά -και πάλι κατά τα λεγόμενα του μάρτυρα- να έρχεται σε δύσκολη θέση.  

Ένδικα μέσα και κατά Βορίδη είχε κινήσει ο Μιωνή

Αγωγή και κατά του Μάκη Βορίδη φέρεται -σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- να έχει καταθέσει στο παρελθόν ο Σάμπι Μιωνή, με τον μάρτυρα να επιβεβαιώνει πως όσα καταγγέλλει αφορούν αποκλειστικά την διένεξή του με τον εκδότη, Γ. Φιλιππάκη.

Αναλυτικά ο φερόμενος διάλογος μεταξύ μάρτυρα και Σπ. Λάππα:

Λάππας: Πόσες συναντήσεις είχατε με Παππά και Παπαγγελόπουλο;

Μιωνή: Μια.

Λάππας: Είχατε κάποιον να σας εκπροσωπεί στην Ελλάδα για την επίλυση των διαφορών;

Μιωνή: Όχι, ή εγώ ή οι δικηγόροι μου από το Ισραήλ.

Λάππας: Τελικά κ. μάρτυς όλα αυτά που καταγγέλλετε έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τη διένεξή σας με τον κ. Φιλλιπάκη;

Μιωνή: Ναι.

Λάππας: Υπήρχε ενδεχόμενο συμβιβασμού με Φιλιπάκη;

Μιωνή: Συνάντηση έγινε για επιδίωξη συμβιβασμού.

Λάππας: Πριν από όλη αυτή την αντιδικία είχατε κάποια άλλη με άλλο πολιτικό πρόσωπο;

Μιωνή: Όχι.

Λάππας: Θυμάστε την αγωγή που κάνατε στον κ. Βορίδη;

Μιωνή: Παρακαλώ να σεβαστείτε την ακτιβιστική μου δράση.

Λάππας: Διαβάζω εδώ στην αγωγή σας στην οποία καταγγέλλετε όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα για αντισημιτισμό.

Μιωνή: Ναι, δε με είχε υπερασπιστεί κανείς.

Λάππας: Έγινε άλλη φορά προσπάθεια συμβιβασμού;

Μιωνή: Ναι, το 2018. Υπήρχαν ένα σωρό διαδικασίες. Μετά από πέντε χρόνια ήμουν κουρασμένος και έπρεπε να κλείσω την υπόθεση.

Λάππας: Μήπως ένα κατεξοχήν δικόγραφο (προς Φιλιππάκη) το διανθίζετε με όλα αυτά περί αντισημιτισμού για να πετύχετε τους σκοπούς σας;

Υπογεγραμμένος από τον Μιωνή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός;

Σύμφωνα με το newbreak.gr, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τον εκδότη της «Δημοκρατίας» όχι μόνο δεν φαίνεται να απερρίφθη από τον Σ. Μιωνή αλλά υπεγράφη κιόλας. Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύει το εν λόγω Μέσο, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που υπεγράφη το 2018 ήταν μετάφραση του προσχεδίου που είχε συνταχθεί -σύμφωνα με το newsbreak.gr- από τον Σ. Μιωνή και τον δικηγόρο του.

«Το πιο ενδιαφέρον: Το συμφωνητικό που τελικά υπεγράφη αποτελούσε, στα κύρια σημεία του, μετάφραση του προσχεδίου, στα αγγλικά, το οποίο είχε αποστείλει ο κ. Μιωνής και ο Ισραηλινός δικηγόρος το 2016!» σημειώνεται στο συγκεκριμένο site και προστίθεται παρακάτω:

«Υπεγράφη, μάλιστα, πρώτα από τους δικηγόρους της ¨Δημοκρατίας¨ και στη συνέχεια από τον ίδιο τον κ. Μιωνή. Απεστάλη, δε, στην ¨Δημοκρατία¨ με την υπογραφή του επικυρωμένη από τον δικηγόρο του, παρά το γεγονός πως ο ίδιος υποστηρίζει το αντίθετο».

Τα έγγραφα του εξωδικαστικού συμβιβασμού βρίσκονται παραπάνω στο κείμενο, δείτε αυτό με τις υπογραφές Φιλιππάκη και Μιωνή που δημοσιεύει το newsbreak.gr:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter