Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Τη συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης με καθυστέρηση μόλις… μιάμισης μέρας αποφάσισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στο φόντο του επιτελικού μπάχαλου στην Αθηνών-Κορίνθου που προκάλεσαν οι κατολισθήσεις οι οποίες οδήγησαν στην διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί και οι συνεπιβάτες τους να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στα αυτοκίνητα τους, και ενώ την ίδια ώρα εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας, παρατείνοντας την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων πολιτών.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισε να εμφανιστεί και να εκδώσει ανακοίνωση για το μπάχαλο που επικρατεί στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενημερώνοντας παράλληλα την συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης για όσα συνέβησαν στην εθνική οδό.

Η… καινοτόμα ιδέα του υπουργού έρχεται μετά από πληροφορίες που αναφέρουν πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, προσανατολίζεται στο να παραγγείλει τη διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων από υπευθύνους σχετικά με τα μέτρα προστασίας αλλά και την μετέπειτα κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό των πολιτών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνει ότι «η Επιτροπή συγκροτείται σύμφωνα με το άρθρο 65 του Νόμου 4663/2020 και θα υποβάλει το πόρισμα της ,το συντομότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση εντός είκοσι ημερών.  Έργο της Επιτροπής Διερεύνησης είναι η διερεύνηση και εξακρίβωση των αιτίων της διακοπής της κυκλοφορίας επί της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας στο ρεύμα προς Αθήνα κατά την 1η Δεκεμβρίου 2022 μετά την εκδήλωση των δυσμενών καιρικών φαινομένων (κακοκαιρία ΑΡΙΕΛ). Επίσης έργο της είναι και ο επιμερισμός και καταλογισμός τυχόν διαπιστούμενων ευθυνών στους αρμόδιους φορείς λειτουργίας και συντήρησης της οδο».

Σύμφωνα με την απόφαση «προς τον σκοπό επιτέλεσης του έργου της, η Επιτροπή Διερεύνησης δύναται να πραγματοποιεί αυτοψίες, να καλεί σε ακρόαση τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς και να ζητεί από αυτούς κάθε αναγκαίο έγγραφο και στοιχείο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς υποχρεούνται να συνδράμουν την Επιτροπή Διερεύνησης θέτοντας αμελλητί στην διάθεσή της κάθε στοιχείο και έγγραφο που είναι αναγκαίο ή που ζητείται από αυτήν για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της. Η μη χορήγηση των ζητηθέντων στοιχείων προς την Επιτροπή από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη».

Διαβάστε επίσης:

Κακιά Σκάλα: Ταλαιπωρίας συνέχεια στην Αθηνών – Κορίνθου – Διαφωνίες και αιχμές για την αργή αποκατάσταση (Videos)

Κακιά Σκάλα: Την Κυριακή στην κυκλοφορία η μεσαία λωρίδα – «Ο βράχος έπεσε από ύψος 100 μέτρων» (Video)

Κακιά Σκάλα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις κατολισθήσεις που έκοψαν στα δύο την Αθηνών – Κορίνθου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter