Κακοκαιρία Elias: «Δεν τελειώνει αύριο, πάμε μέχρι την Κυριακή» – Νέα πρόγνωση (LIVE)

Κακοκαιρία Elias: «Δεν τελειώνει αύριο, πάμε μέχρι την Κυριακή» – Νέα πρόγνωση (LIVE)

«Πυρήνα» καταιγίδας που ξεκίνησε από την Κεντρική Στερεά, λίγο νότια από τη Λαμία, που φτάνει έως την περιοχή της Εύβοιας, περιέγραψε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, το πρωί της Τετάρτης στο Open. Όπως εξήγησε, ο «πυρήνας» αυτός κατευθύνεται, είπε, προς την περιοχή της Μαγνησίας.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία «Elias»: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα (LIVE)

Όπως είπε, από το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και η Αττική, συνιστώντας προσοχή γιατί πέφτει μεγάλος όγκος νερού, σε μικρό διάστημα.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται στα περάσματα αυτά των καταιγίδων να πέσει και χαλάζι με σημαντική διάμετρο.

Μιλώντας για τις επόμενες ημέρες ανέφερε πως η κακοκαιρία θα μας απασχολήσει έως και την Κυριακή.

Ειδικότερα, είπε: «Και αύριο θα απασχολείται η κεντρική, ανατολική και η νότια Ελλάδα. Προς τη θαλάσσια έκταση δυτικά της Κρήτης όμως αυτό το βαρομετρικό χαμηλό, θα βαθύνει απότομα τις επόμενες ημέρες. Θα προσπαθήσει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά, θα έχει δηλαδή πολύ δυνατούς ανέμους γύρω από το κέντρο του και ισχυρές βροχοπτώσεις. Και αυτό το κύμα, από την Παρασκευή και στη συνέχεια θα κινηθεί προς τα ανατολικά. Είτε θα πάει προς Κυκλάδες, ή το επικρατέστερο σενάριο είναι να περάσει από το νησί της Κρήτης. Αν συμβεί αυτό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο μπαίνουν στο κόκκινο από την Παρασκευή και στη συνέχεια. Μιλάμε για μεγάλες εντάσεις βροχοπτώσεων, πιθανόν η Κρήτη να αντιμετωπίσει πλημμυρικά επεισόδια όπως και οι Κυκλάδες»

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη Θεσσαλία λέγοντας: «Ίσως τώρα έρχεται η ώρα της Θεσσαλίας, προς Πήλιο και Μαγνησία, σήμερα, αύριο ίσως και την Παρασκευή.»

Και επισήμανε για την Αττική: «Θέλει προσοχή και η Αττική. Σήμερα, αύριο και να δούμε και την Παρασκευή. Η κακοκαιρία δεν τελειώνει αύριο, πάμε μέχρι την Κυριακή».

.

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Ξημέρωμα με καταιγίδες στην Αττική

Σε Μαρκόπουλο και Μαρούσι έγιναν κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων, ενώ σε επιφυλακή παραμένει η πολύπαθη Θεσσαλία η οποία αναμένεται να επηρεαστεί και σήμερα από τα έντονα φαινόμενα.

Τα σχολεία στην Αττική θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Γιώργο Πατούλη, εάν και λίγο πριν τις 7 το πρωί η πρώτη ενημέρωση έκανε λόγο για πιθανό κλείσιμο σήμερα, Τετάρτη, λόγω της κακοκαιρίας.

Προβλήματα εντοπίζονται και στον Προαστιακό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν διακοπή ηλεκτροδότησης αφορούν τη γραμμή Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Κιάτο – Πειραιάς αλλά και τη γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα.

Έντονα τα φαινόμενα σε Εύβοια, Φωκίδα και Φθιώτιδα

Η Φωκίδα, η Εύβοια και η Φθιώτιδα δοκιμάστηκαν από τα φαινόμενα. Συγκεκριμένα, στη βόρεια Εύβοια υπήρξαν ραγδαίες βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με συνέπεια να πλημμυρίσουν σπίτια και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία να είναι συνεχείς. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα μικρής όμως κλίμακας, ενώ καλείται η πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί.

Από τις 6:00 το πρωί και μετά, το κύμα κακοκαιρίας, πέρασε και από την Αταλάντης, ενώ συνεχίζει να βρέχει με ένταση στη Λαμία. Σε ορισμένες περιοχές της Χαλκίδας, της Βοιωτίας, αλλά και της Φωκίδας η βροχόπτωση ήταν ραγδαία και σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών έπεσαν μέχρι και 150 τόνοι νερό σε κάθε στρέμμα.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Elias»: Έντονα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα σε Εύβοια, Φωκίδα και Φθιώτιδα

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Elias» αναμένεται να επηρεάσει περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της νότιας Θεσσαλίας και του Πηλίου, ενώ αναμένεται νέα έξαρση από το μεσημέρι της Τετάρτης και στην Αττική, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολλυδάς μέσω αναρτήσεων στα social media.

«Λόγω του νοτιοανατολικού ρεύματος θα συνεχιστούν οι καταιγίδες. Μία νέα έξαρση φαινομένων προβλέπεται προς το μεσημέρι», σημείωσε ο Θοδωρής Κολλυδάς αναρτώντας σχετικό χάρτη όπου απεικονίζει την εικόνα των προγνωστικών μοντέλων για τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης.

Κακοκαιρία «Elias»: Έντονα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα σε Εύβοια, Φωκίδα και Φθιώτιδα

 

 

Το σύστημα Windy καταγράφει την εικόνα που αναμένεται να επικρατήσει στις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης, με την κακοκαιρία «Elias» να επηρεάζει σύμφωνα με τη σχετική απεικόνιση τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια αλλά και την Πελοπόννησο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter