Κακοκαιρία «Elias»: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα (LIVE)

Κακοκαιρία «Elias»: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα (LIVE)

Κορυφώνεται την Τετάρτη, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, η κακοκαιρία «Elias». Από τα ξημερώματα, τα φαινόμενα πλήττουν την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Έντονη βροχόπτωση και κεραυνική δραστηριότητα στην Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ αναμένεται νέα επιδείνωση νωρίς το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Elias»: Καταιγίδα σαρώνει την Αττική – Ισχυρά φαινόμενα σε Στερεά και Πελοπόννησο (LIVE)

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Ξημέρωμα με καταιγίδες στην Αττική

Σε Μαρκόπουλο και Μαρούσι έγιναν κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων, ενώ σε επιφυλακή παραμένει η πολύπαθη Θεσσαλία η οποία αναμένεται να επηρεαστεί και σήμερα από τα έντονα φαινόμενα.

Τα σχολεία στην Αττική θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Γιώργο Πατούλη, εάν και λίγο πριν τις 7 το πρωί η πρώτη ενημέρωση έκανε λόγο για πιθανό κλείσιμο σήμερα, Τετάρτη, λόγω της κακοκαιρίας.

Προβλήματα εντοπίζονται και στον Προαστιακό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν διακοπή ηλεκτροδότησης αφορούν τη γραμμή Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Κιάτο – Πειραιάς αλλά και τη γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα.

Έντονα τα φαινόμενα σε Εύβοια, Φωκίδα και Φθιώτιδα

Η Φωκίδα, η Εύβοια και η Φθιώτιδα δοκιμάστηκαν από τα φαινόμενα. Συγκεκριμένα, στη βόρεια Εύβοια υπήρξαν ραγδαίες βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με συνέπεια να πλημμυρίσουν σπίτια και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία να είναι συνεχείς. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα μικρής όμως κλίμακας, ενώ καλείται η πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί.

Από τις 6:00 το πρωί και μετά, το κύμα κακοκαιρίας, πέρασε και από την Αταλάντης, ενώ συνεχίζει να βρέχει με ένταση στη Λαμία. Σε ορισμένες περιοχές της Χαλκίδας, της Βοιωτίας, αλλά και της Φωκίδας η βροχόπτωση ήταν ραγδαία και σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών έπεσαν μέχρι και 150 τόνοι νερό σε κάθε στρέμμα.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Elias»: Έντονα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα σε Εύβοια, Φωκίδα και Φθιώτιδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter