Κακοκαιρία «Elias»: Έντονα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα σε Εύβοια, Φωκίδα και Φθιώτιδα

Κακοκαιρία «Elias»: Έντονα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα σε Εύβοια, Φωκίδα και Φθιώτιδα

Περιοχές της ανατολικής Στερέας αλλά και η Εύβοια δοκιμάζονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης λόγω του περάσματος της κακοκαιρίας «Elias» με ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Elias»: Καταιγίδα σαρώνει την Αττική – Ισχυρά φαινόμενα σε Στερεά και Πελοπόννησο (LIVE)

Η Φωκίδα, η Εύβοια και η Φθιώτιδα δοκιμάστηκαν από τα φαινόμενα. Συγκεκριμένα, στη  βόρεια Εύβοια υπήρξαν ραγδαίες βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με συνέπεια να πλημμυρίσουν σπίτια και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία να είναι συνεχείς. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα μικρής όμως κλίμακας, ενώ καλείται η πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί.

Από τις 4:00 το πρωί της Τετάρτης καταιγίδες έπληξαν τη Χαλκίδα. Μεγάλος όγκος νερού πέφτει μέσα στην πόλη, με την πυροσβεστική υπηρεσία να παρεμβαίνει για απάντληση υδάτων στα πλημμυρισμένα υπόγεια. Λίγο μετά τις 5:00 το πρωί σημειώθηκε διακοπές ρεύματος σε μία μεγάλη περιοχή βόρεια της Χαλκίδας, ενώ η κεραυνική δραστηριότητα είναι ακατάπαυστη.

Την ίδια ώρα έντονες είναι οι βροχοπτώσεις στη Φθιώτιδα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Λαμίας. Από τις 5:00 το πρωί βρέχει συνεχώς, με διαστήματα όπου η βροχόπτωση είναι ραγδαία φτάνοντας και μέχρι 110 κυβικά το στρέμμα. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα, πέρα από πλημμυρισμένα υπόγεια στη νότια πλευρά της πόλης, με την πυροσβεστική να έχει ξεκινήσει τις παρεμβάσεις για την άντληση των υδάτων.

Από τις 6:00 το πρωί και μετά, το κύμα κακοκαιρίας, πέρασε και από την Αταλάντης, ενώ συνεχίζει να βρέχει με ένταση στη Λαμία.  Σε ορισμένες περιοχές της Χαλκίδας, της Βοιωτίας, αλλά και της Φωκίδας η βροχόπτωση ήταν ραγδαία και σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών έπεσαν μέχρι και 150 τόνοι νερό σε κάθε στρέμμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter