Κακοκαιρία «Elias»: Ώρες αγωνίας για τη Θεσσαλία – Ανησυχία για νέα ισχυρά καιρικά φαινόμενα (Video)

Κακοκαιρία «Elias»: Ώρες αγωνίας για τη Θεσσαλία – Ανησυχία για νέα ισχυρά καιρικά φαινόμενα (Video)

Λίγες ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, που ανέδειξε την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, οι κάτοικοι στη Θεσσαλία ζουν ξανά ώρες αγωνίας, αυτή τη φορά για την κακοκαιρία Elias. Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους ενώ ο δήμαρχος Παλαμά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως: «Εάν επαναληφθούν έστω και τα μισά φαινόμενα που ήταν την προηγούμενη φορά η κατάσταση θα είναι πραγματικά μη αναστρέψιμη»

Χαρακτηριστική της κατάστασης η δήλωση του δημάρχου Παλαμά Καρδίτσας, Γιώργος Σακελλαρίου, ο οποίος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra ανέφερε ότι η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη εάν τα φαινόμενα από την κακοκαιρία Elias έχουν τη μισή ένταση σε σχέση με την κακοκαιρία Daniel.

«Εάν επαναληφθούν έστω και τα μισά φαινόμενα που ήταν την προηγούμενη φορά η κατάσταση θα είναι πραγματικά μη αναστρέψιμη», προειδοποίησε ο κ. Σακελλαρίου.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία «Elias» – Δήμαρχος Παλαμά: «Εάν επαναληφθούν έστω τα μισά φαινόμενα, είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση» (Video)

Προβλήματα σε Καρδίτσα Τρίκαλα

Μάλιστα, ήδη από χθες, Δευτέρα, δεν έλειψαν τα προβλήματα από την πρώτη ημέρα της επέλασης της κακοκαιρίας «Elias» στη Θεσσαλία.

Τη Δευτέρα, πλημμύρισαν δρόμοι στα Τρίκαλα, ενώ παρουσιάστηκαν προβλήματα στα ορεινά των Δήμων Πύλης και Μετεώρων λόγω κατολισθήσεων. Οι δρόμοι μετατράπηκαν ξανά σε ποτάμια και στην περιοχή της Φαρκαδόνας, ενώ σε Λάρισα, Ελασσόνα και Φάρσαλα, σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι η κορύφωση των φαινομένων θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της Τρίτης και της Τετάρτης, όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα στη Θεσσαλία.

Διαβάστε σχετικά: Κακοκαιρία Elias: Σφυροκόπημα σε Λάρισα, Καρδίτσα και Ξυλόκαστρο – Μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές

Υπό τον φόβο της κακοκαιρίας Elias οι κάτοικοι της Θεσσαλίας – Δημιουργούν αναχώματα έξω από τα σπίτια τους

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter