Κακοκαιρία Elias: Σφυροκόπημα σε Λάρισα, Καρδίτσα και Ξυλόκαστρο – Μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές (Live χάρτης)

Κακοκαιρία Elias: Σφυροκόπημα σε Λάρισα, Καρδίτσα και Ξυλόκαστρο – Μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές (Live χάρτης)
Φωτογραφία: onlarissa.gr

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη φονική κακοκαιρία Danile, μια νέα κακοκαιρία με το όνομα Elias ξεκίνησε την επέλασή της στη χώρα μας με πολλές περιοχές να δέχονται ήδη τα πρώτα χτυπήματα.

Το βράδυ της Δευτέρας το ήχησε το 112 στο Ξυλόκαστρο, με όσους βρίσκονται στην περιοχή να λαμβάνουν προειδοποιητικό μήνυμα για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο Τρίτη 26/9. Ειδικότερα, με απόφαση του Δημάρχου Βλάση Τσιώτου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.



Το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρή χαλαζόπτωση σε Αχαΐα και Κορινθία, καθώς το φαινόμενο κινείται ανατολικά.

Στα Καλάβρυτα το χαλάζι που έπεσε ήταν στο μέγεθος πέτρας, με την έντονη χαλαζόπτωση να προκαλεί ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα καθώς και καλλιέργειες.

Στα Τρίκαλα ξέσπασε καταιγίδα που διήρκησε μια ώρα και η οδός Καλαμπάκας πλημμύρισε και οι οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της βροχόπτωσης σημειώθηκε νωρίτερα κατολίσθηση στο 162ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πάτρας – Αθήνας, στο ύψος του Αιγίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

Προβλήματα στην κυκλοφορία προκάλεσε η κακοκαιρία και στην παλαιά Εθνική Οδό, επίσης στο ύψος του Ελαιώνα, εξαιτίας των κατολισθήσεων και των φερτών υλικών από τα ορμητικά νερά με μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας να πηγαίνουν στο σημείο για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και να αποκαθιστούν την κυκλοφορία στην αριστερή λωρίδα.

Την ίδια στιγμή, λόγω των κατολισθήσεων διακόπηκαν και τα δρομολόγια του Οδοντωτού, στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται στην περιοχή της Καρδίτσας, ενώ όπως αναφέρει το onlarissa.gr στο σκοτάδι έχει βυθιστεί και η περιοχή της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, διακοπή ηλεκτροδότησης παρατηρείται από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας σε δρόμους μέσα στη Λάρισα, στα Φάρσαλα, αλλά και σε χωριά κυρίως της Ελασσόνας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο.

 

Αναφορικά με τα χωριά της Λάρισας αυτή την ώρα βυθισμένα στο σκοτάδι είναι: το Μαυροβούνιο, η Χάλκη, το Δαμάσι, το Αμούρι, η Μαγούλα και το Μεσοχώρι.

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία Elias τα επόμενα 24ωρα

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ:

Την Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε σχετικά: Τρίκαλα: Σε λίμνη μετατράπηκε η οδός Καλαμπάκας – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί (Video & Photos)

Κακοκαιρία Elias: Κατολισθήσεις στα Καλάβρυτα – Διακοπή δρομολογίων στον Οδοντωτό

Κακοκαιρία Elias- Καλάβρυτα: Χαλάζι σε μέγεθος πέτρας έσπασε παρμπρίζ οχημάτων (Photos)

Κατολίσθηση έκλεισε την Εθνική Οδό Αθηνών Πάτρας στο 162 χιλιόμετρο

Συναγερμός στο Κιάτο: Ξέσπασε φωτιά από πτώση κεραυνού δίπλα σε κατοικίες (Video)

 

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter