Καλαμάτα: Τέσσερις ακόμα διασωθέντες για κατάθεση στο Δικαστικό Μέγαρο – Χωρίς τέλος τα αναπάντητα ερωτήματα

Καλαμάτα: Τέσσερις ακόμα διασωθέντες για κατάθεση στο Δικαστικό Μέγαρο – Χωρίς τέλος τα αναπάντητα ερωτήματα

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας θα βρεθούν στις 11 το πρωί της Κυριακής τέσσερις ακόμα διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Θα μεταβούν στην Καλαμάτα από τη Μαλακάσα ενώ να σημειωθεί ότι χθες κατέθεσαν άλλοι πέντε διασωθέντες στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της βύθισης του αλιευτικού.

Την ίδια ώρα σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες για την ανεύρεση αγνοουμένων μεταναστών.

Οι 9 Αιγύπτιοι διακινητές οδηγούνται τη Δευτέρα στον ανακριτή αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες. Άλλοι 5 ανακρίνονται ως ύποπτοι.

Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στη δομή της Μαλακάσας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης.

Αναπάντητα ερωτήματα, κρατικές ευθύνες

Το Σάββατο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις και ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τους διακινητές «καθάρματα».

Ωστόσο που έχει απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ αλλά και κανείς από το στρατόπεδο της κυβέρνησης και των αρχών είναι τι εντολές δόθηκαν στις  Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή δεν τους έδωσε άδεια ένα από αυτά τα …καθάρματα- o καπετάνιος- ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είχε αποδράσει από το πλοίο 9 ώρες πριν τη βύθιση.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο Αρχηγός του Λιμενικού του κ. Μητσοτάκη και νυν υπουργός Ναυτιλίας άφησε αυτά τα καθάρματα ανενόχλητα μέχρι το τραγικό ναυάγιο 600 ανθρώπων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter