Καλή Ανάσταση

Καλή Ανάσταση

Ο λαός μας όταν κάτι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ λέει ειρωνικά τη φράση «καλά κρασιά» ή «καλή Ανάσταση». Οταν έχεις αποδεχτεί τη μοίρα σου, όταν τα πιο απλά σου φαίνονται ακατόρθωτα: «Καλή Ανάσταση».

Ετσι αισθάνονται και οι πολίτες έπειτα από τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, των μεγαλύτερων πολιτικών απατεώνων που πέρασαν ποτέ από αυτήν τη χώρα. Ανίκανοι να διαχειριστούν την οποιαδήποτε κρίση, είτε υγειονομική είτε οικονομική, πιστοί όμως στο δόγμα «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε…».

Τρία χρόνια τώρα πλουτίζουν οι ίδιοι και οι κολλητοί τους, αυτοί που τους βοήθησαν να ανέβουν στην εξουσία και τώρα απολαμβάνουν την ανταμοιβή τους. Ο λαός φτωχαίνει ακόμη πιο πολύ, βυθισμένος σε μια φρενίτιδα ακρίβειας που, ναι, την επηρέασε ο πόλεμος, αλλά πώς τυχαίνει πάλι η Ελλάδα μετά το ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό στην Ευρώπη να κατέχει και ρεκόρ ακρίβειας σε ρεύμα και είδη πρώτης ανάγκης; Ρε κάτι περίεργες συμπτώσεις!

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ψίχουλα που δεν φτάνουν ούτε για το 1/8 της ρήτρας αναπροσαρμοής προσπαθεί να πείσει ότι κάνει κάτι για τον κόσμο, ενώ όχι μόνο δεν κάνει τίποτε, αλλά τον χλευάζει και μπροστά στα μούτρα του. «Κι εμείς ζοριζόμαστε με τους λογαριασμούς ρεύματος» λένε. Ζορίζονται αυτοί που έχουν χάσει τον λογαριασμό για το πόσο χρωστάνε στη ΔΕΗ από τότε που η κιλοβατώρα ήταν 0,040, έχουν χάσει τον λογαριασμό για το πόσο χρωστάει το κόμμα τους στις τράπεζες. «Ερχεται η ανάπτυξη» λένε, «η οικονομία της Ελλάδας είναι δυνατή και θα αντέξει» λένε.

Καλή Ανάσταση λοιπόν, με όποια ερμηνεία θέλετε.

*Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter