«Καμπανάκι» από ΕΕ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το δημοσίευμα των NYT

«Καμπανάκι» από ΕΕ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το δημοσίευμα των NYT

Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, ανήγγειλε αυτή τη Δευτέρα ότι οι Βρυξέλλες έχουν στείλει επίσημο αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση να ερευνήσει «πλήρως και ανεξάρτητα» το περιστατικό pushback που ήρθε στο φως από τους New York Times την περασμένη Παρασκευή.

«Είναι απαραίτητο να γίνει η δέουσα έρευνα από τις ελληνικές αρχές, που θα πρέπει να βασίζεται στο νέο ανεξάρτητο μηχανισμό παρακολούθησης», έγραψε η επίτροπος, συμπληρώνοντας την ανάρτησή της στο Twitter με παλαιότερο ποστ, στο οποίο αναφέρονται οι τότε υπουργοί της κυβέρνησης, Γιώργος Γεραπετρίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος και Γιάννης Πλακιωτάκης, σχολιάζοντας ότι «η Κομισιόν είναι έτοιμη να λάβει επίσημα μέτρα, όπως προβλέπονται».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, οι ΝΥΤ αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση συλλαμβάνει, μεταφέρει και αφήνει σε διεθνή ύδατα 12 μετανάστες από διάφορες χώρες, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ φυλάσσονται με χρηματοδότηση που προέρχεται κατά 75% από τις Βρυξέλλες. Επομένως η Κομισιόν έχει κάθε λόγο να διερευνήσει αν οι επιχειρήσεις παράνομων επαναπροωθήσεων έγιναν με κοινοτικά χρήματα, πράγμα που αν ισχύει θα επιφέρει σοβαρές κυρώσεις στη χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter