«Καμπανάκι» για νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον – Με PCR οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα

«Καμπανάκι» για νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον  – Με PCR οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα

H μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να κυριαρχήσει παγκοσμίως τους επόμενους μήνες και σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να κυριαρχήσει και στην Ελλάδα μετά τις γιορτές λόγω των αυξημένων μετακινήσεων κατά την εορταστική περίοδο. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να είναι η πιο μεταδοτική από όλες τις μέχρι τώρα μεταλλάξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών. Η επιβολή νέων μέτρων λοιπόν, μετά τα Χριστούγεννα ωστόσο, θεωρείται σχεδόν αναπόφευκτη.

Αν και τα νοσοκομεία παραμένουν ασφυκτικά γεμάτα με ασθενείς να παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ η κυβέρνηση αναμένει όπως όλα δείχνουν να περάσουν οι γιορτές για να λάβει νέα μέτρα, την ώρα μάλιστα που η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που ήρθε στη δημοσιότητα εκθέτει την κυβέρνηση για την θνητότητα εκτός ΜΕΘ που είναι αυξημένη κατά 87%.

Πρόκειται για μέτρα τα οποία θα αγγίζουν με κάποιο τρόπο και τους εμβολιασμένους. Συγκεκριμένα, εξετάζονται νέα μέτρα στην εστίαση όπως ο  εκ νέου ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων μέσα στα καταστήματα αλλά και στα τραπέζια, επαναφορά της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού ειδικά για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 50 ετών.

Είσοδος στη χώρα με αρνητικό PCR

Προς το παρόν, η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα μας θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR), είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Μάλιστα, το εν λόγω μέτρο θα ισχύει από την προσεχή Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Δέκα κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί ως τώρα 10 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αθήνα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο από τα εξειδικευμένα εργαστήρια που έχουν δημιουργηθεί από το υπουργείο Υγείας γι’ αυτόν τον σκοπό. Πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν χθες, Τετάρτη, γεγονός που ανησυχεί τους ειδικούς για τη ραγδαία εξάπλωση αυτής της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι ειδικοί έχουν εκφράσει ήδη τους φόβους τους πως μετά την εορταστική περίοδο θα υπάρχει και νέα έξαρση της πανδημίας με τις νοσηλείες στα νοσοκομεία να αυξάνονται ακόμα περισσότερο λόγω της ταχείας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter