Κάνουν πίσω στον διαγωνισμό για τις ταυτότητες με…κουτοπονηριές

Κάνουν πίσω στον διαγωνισμό για τις ταυτότητες με…κουτοπονηριές

Αλλάζει τον όρο του διαγωνισμού για τις ταυτότητες, με τον οποίο φωτογράφιζε συγκεκριμένη εταιρεία , το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι αποκαλύψεις του Documento, επί δύο εβδομάδες, θορύβησαν το Μαξίμου το οποίο κινούσε υπόγεια την υπόθεση του διαγωνισμού, ενώ υπήρξαν και πληροφορίες πως υποψήφιες εταιρείες θα κινούνταν νομικά εναντίον του φωτογραφικού διαγωνισμού.

Έτσι σύμφωνα με το ethnos.gr, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απέστειλε διευκρινίσεις στις εταιρείες και έτσι μπορούν να λάβουν μέρος και εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης έγχρωμης φωτογραφίας στις νέες ταυτότητες με άλλες μεθόδους πέραν της φωτογραφικής. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Έθνος:

«Στις διευκρινίσεις αυτές αναφέρεται ότι δεν χρειάζεται οι όμιλοι που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό να είναι σε θέση να τυπώσουν έγχρωμη φωτογραφία με τη συγκεκριμένη τεχνολογία που προβλεπόταν έως τώρα και την οποία την κατείχαν ελάχιστες εταιρείες. Ουσιαστικά γίνεται μία διαφοροποίηση στον όρο του διαγωνισμού για τη συγκεκριμένη και δυσεύρετη τεχνολογία σε σχέση με την εκτύπωση της έγχρωμης φωτογραφίας».

Κατ’ αρχήν πρέπει να σημειώσουμε πως οι υποτιθέμενες «διευκρινίσεις» είναι ουσιαστικά αλλαγή του όρου του διαγωνισμού και όχι διευκρινίσεις όπως θέλει να το εμφανίζει του Υπουργείο. Πρόκειται δηλαδή για υπαναχώρηση μετά τις αποκαλύψεις τους Documento.

Συνεπώς ο κύριος Χρυσοχοΐδης που δεν έβλεπε κανένα πρόβλημα στο διαγωνισμό, οφείλει να ενημερώσει επισήμως πως άλλαξαν οι όροι του διαγωνισμού. Με το νέο όρο φαίνεται να μπορούν να ανταποκριθούν στην εκτύπωση των νέων ταυτοτήτων και άλλες εταιρείες εκτός της μίας που φωτογραφιζόταν.

Παρ όλα αυτά, το Υπουργείο επιμένει να μην προχωρά σε διαγωνισμό για νέα ταυτότητα με ασπρόμαυρη φωτογραφία όπως είναι οι ταυτότητες σε 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,τη Βρετανία και το Ισραήλ.

Ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα σε λιγότερες από πέντε εταιρείες να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, ενώ στον προηγούμενο διαγωνισμό στον οποίο προβλεπόταν ασπρόμαυρη φωτογραφία , είχαν πάρει μέρος 25 εταιρείες.

Αυτό ανεβάζει το κόστος από τα 335 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η πρόβλεψη για ασπρόμαυρη φωτογραφία λόγω μεγάλης συμμετοχής των εταιρειών.

Δηλαδή με σιωπηλή υποχώρηση, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αφού αποκαλύφθηκε, κάνει ένα ελιγμό για να μην υπάρχουν εμφανείς ποινικές ευθύνες, αλλά συνεχίζει να κρατά ψηλά το κόστος στο διαγωνισμό με συμμετοχή μερικών μόνο εταιρειών. Φυσικά και της εκλεκτής του Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο με δακτυλικό αποτύπωμα Μαξίμου

Ενας διαγωνισμός κόντρα σε ό,τι ισχύει στην ΕΕ

Χρυσοχοΐδης: Ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες θα κριθεί στην ώρα του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter