Καραμανλής: Αντί να απολογηθεί, δήλωσε «παρών» στις εκλογές

Καραμανλής: Αντί να απολογηθεί, δήλωσε «παρών» στις εκλογές

Σε μία μαραθώνια συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο Κώστας Καραμανλής απέδειξε πως το μόνο που τον κόφτει μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη είναι η υποψηφιότητά του στις επικείμενες εκλογές.

Διαβάστε επίσης: Τραγέλαφος η πρώτη απολογία Καραμανλή στη Βουλή: Διεκόπη η διαδικασία γιατί… έλειπε ο Σπίρτζης

Με τη δευτερολογία του, φρόντισε να διαγράψει ακόμα και το πενιχρό μερίδιο ευθύνης που αναγνώρισε για τον εαυτό του αναφορικά με τις διαχρονικές παθογένειες του δημοσίου.

Παράλληλα, «δίκασε» κι εκείνος με τη σειρά του τον σταθμάρχη, ενώ έβαλε στο κάδρο και τη ΡΑΣ. «Αν θα έπρεπε κάποιος να μας προειδοποιήσει για ζητήματα ασφαλείας, αυτός ο κάποιος θα έπρεπε να ήταν η ΡΑΣ» είπε, ενώ στο στόχαστρό του βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι που τον είχαν προειδοποιήσει με ανακοινώσεις και εξώδικα, λέγοντας πως είχε κάνει συναντήσεις μαζί τους, αλλά τους απασχολούσαν μόνο τα μισθολογικά και όχι τα ζητήματα ασφαλείας.

Σε σχέση με τις δηλώσεις που είχε κάνει στην Ολομέλεια δύο εβδομάδες πριν το δυστύχημα, στις οποίες τόνισε πως είναι ντροπή να θίγει η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητήματα ασφαλείας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «μονταζιέρα», προσθέτοντας πως «αυτό είναι απαράδεκτο».

Δείτε επίσης: Προσχηματική αυτοκριτική Καραμανλή στη Βουλή: «Φταίω κι εγώ» για τις διαχρονικές παθογένειες του Δημοσίου

Επιπλέον, αρνήθηκε ότι ήταν ρουσφέτι η τοποθέτηση του σταθμάρχη στη Λάρισα, γεγονός που προκάλεσε ένταση στην αίθουσα, με τον κ. Ραγκούση να του καταλογίζει ψεύδη λόγω της Υ.Α. που εξαιρούσε την προϋπόθεση του ηλικιακού ορίου μετά τη μετάταξη του συγκεκριμένου σταθμάρχη.

Παράλληλα, δήλωσε προβληματισμένος για την επισήμανση του κ. Τσίπρα ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Ισίδωρος Ντογιάκος, υπερασπιζόμενος τον γιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι πρώην συνεργάτης του. «Τον γνώριζα από παλιά σαν δικηγόρο, εκτίμησα τις δυνατότητές του και όταν ήρθε στο υπουργείο και εργάστηκε, δεν ήταν ο πατέρας του εισαγγελέας του Αρείου Πάγου» αντέτεινε.

Κλείνοντας, ο κ. Καραμανλής ουσιαστικά απέρριψε το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, ενώ τόνισε πως είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης. «Ο ομιλών παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, θα είμαι πάντα παρών στον δημόσιο διάλογο, είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης να καταθέσω την άποψή μου», ήταν τα λόγια του.

Να σημειωθεί ότι το «παρών» που δήλωσε ο κ. Καραμανλής σχολιάστηκε έντονα από βουλευτές της αντιπολίτευσης μετά το πέρας της συνεδρίασης, με αρκετούς εξ αυτών να σχολιάζουν επικριτικά ότι επί της ουσίας το μόνο που ενδιέφερε τον πρώην υπουργό ήταν να στείλει μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου πως δεν πρόκειται να ενδώσει τις πιέσεις για μη συμπερίληψή του στα ψηφοδέλτια.

Δείτε επίσης: «Κωλοτούμπα» Γεραπετρίτη στη Βουλή για το καμένο σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter