Karma is a bitch

Karma is a bitch

Karma is a bitch. Αυτή η φράση ταιριάζει γάντι σε τρεις κατηγορίες προσώπων που εµπλέκονται ή ασχολήθηκαν µε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Η πρώτη αφορά θύµατα σε θέσεις ευθύνης που από αναξιοπρέπεια και ιδιοτέλεια αντιλήφθηκαν την παρακολούθησή τους ως προνοµιακή αφετηρία διαπραγµάτευσης υπουργικού αξιώµατος. Ως επί το πλείστον οι παρακολουθούµενοι που σήµερα ζεσταίνουν υπουργικές καρέκλες διέψευδαν τις αποκαλύψεις του Documento αναφορικά µε την παγίδευσή τους κάνοντας λόγο για «µύθους του Αισώπου» και «ρυπαρά δίκτυα». Τελικά ήρθε το πλήρωµα του χρόνου και έλαβαν το «ραβασάκι» της Αρχής Προστασίας ∆εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα επιβεβαιώνοντας στο Documento του λόγου το αληθές.

 

Η δεύτερη σχετίζεται µε ένα συγκεκριµένο θύµα, το οποίο έσπευσε σε νεκρό χρόνο να αµφισβητήσει τη δηµοσιογραφική έρευνα της εφηµερίδας ισχυριζόµενος ότι τα δεκάδες ονόµατα των παρακολουθούµενων από Predator και ΕΥΠ δεν ήταν πράγµατι στόχοι και πως δηµοσιεύτηκαν για «να θολώσουν τα νερά». Μάλιστα έφτασε στο σηµείο να δηλώσει ότι «δεν υπήρχαν στοιχεία» για όσα δηµοσίευε το Documento. Επειδή, όµως, όπως είπαµε και στην αρχή, karma is a bitch, ο ίδιος άνθρωπος αναγκάστηκε να αυτοαναιρεθεί την Τετάρτη από το βήµα της Βουλής. Αφού γνωστοποίησε ότι τελικά ήταν τρεις οι απόπειρες παγίδευσής του, κάτι που αποσαφηνίστηκε από την επιστολή που έλαβε από την ΑΠ∆ΠΧ, επισήµανε πως ανάλογες επιστολές έχουν σταλεί και σε 87 ακόµη πρόσωπα, τα οποία κάλεσε να γνωστοποιήσουν την παρακολούθηση ή την απόπειρα παγίδευσής τους. Αρα όσα ονόµατα έχει δηµοσιεύσει η εφηµερίδα δεν αµφισβητούνται ούτε από τον ίδιο.

Η τρίτη κατηγορία έχει να κάνει µε όσους δεν µπορούσαν να δεχτούν ότι το Documento έδωσε στη δηµοσιότητα όσα εκείνοι δεν µπορούσαν καν να φανταστούν ως δηµοσιογραφικά στοιχεία. Με πικρόχολα σχόλια, για τα οποία ουδέποτε ζήτησαν συγγνώµη, περιέγραφαν την εφηµερίδα ως ταµπλόιντ που επιδιδόταν σε «κυριακάτικο τελετουργικό γεµάτο µε sex, ψέµατα και εκβιασµούς». Αυτοί οι τύποι, λοιπόν, πήραν τα δηµοσιεύµατα της εφηµερίδας για να κάνουν διασταύρωση σε σχέση µε τους παραλήπτες των επιστολών της αρµόδιας ανεξάρτητης αρχής, γράφοντας πριν από λίγες µέρες: «Τα ονόµατα που δηµοσιεύουµε σήµερα περιλαµβάνονται στη λίστα των συνολικά 117 παρακολουθούµενων προσώπων µέσω ΕΥΠ και Predator που δηµοσίευσε τον Νοέµβριο του 2022 η εφηµερίδα Documento». Κι αν κάποιος θα µπορούσε να θεωρήσει ότι µε την επισήµανση αυτή αντιλήφθηκαν το λάθος τους, οι αµέσως επόµενες γραµµές αποδεικνύουν πως µόνο αυτό δεν συνέβη: «Οµως, σήµερα είναι η πρώτη φορά –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων– που η δηµοσίευση συγκεκριµένων ονοµάτων συνοδεύεται από αποδείξεις που οδηγούν ευθέως στο Predator, και οι οποίες µάλιστα έχουν προκύψει από έρευνα ανεξάρτητης Αρχής». Οπότε και πάλι η έρευνα προκύπτει από κάποιον άλλον. Τουλάχιστον είναι ειλικρινείς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter