ΣΥΡΙΖΑ κατά Παύλου Μαρινάκη: «Οι πολίτες ξέρουν ποιος δηλητηριάζει την πολιτική ζωή…»

ΣΥΡΙΖΑ κατά Παύλου Μαρινάκη: «Οι πολίτες ξέρουν ποιος δηλητηριάζει την πολιτική ζωή…»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σφοδρή ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου στα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο briefing των πολιτικών συντακτών. «Οι πολίτες μπορούν εύκολα να αντιληφθούν ποιος δηλητηριάζει την πολιτική ζωή» λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύουν τις αδιανόητες δηλώσεις της Βίκυς Φλέσσα, η οποία υποστηρίζει ακόμα «ότι στα Τέμπη τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι μαζί», τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί «εισαγόμενου αρχηγού» για τον Στέφανο Κασσελάκη, τα γαλάζια fake news και την άρνηση της κυβέρνησης να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία.

Επίσης, κατηγορούν τη ΝΔ για «υποκρισία» και «καιροσκοπισμό» με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη, ενώ υπενθυμίζουν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η επίθεση Μαρινάκη

«Δεν έχει προηγούμενο χυδαιότητας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη δήλωση Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά» σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών. «Είναι αδιανόητο αυτό το οποίο ελέχθη» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πορευθούμε στις ευρωεκλογές αλλά και μετά τις ευρωεκλογές σε αυτό το κλίμα τοξικότητας πόλωσης και διχασμού. Στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη η τοξικότητα δεν είναι μια συνιστώσα αλλά κυρίαρχη γραμμή».

Για το ζήτημα της έλευσης στην Ελλάδα του Εντι Ράμα, είπε ότι η κυβέρνηση ενημερώθηκε την Τρίτη και ότι δεν έχει ακόμα ενημερωθεί για τον τόπο στον οποίο θα γίνει η εκδήλωση!

Η ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εμφανίστηκε ως δήθεν ενάντιος στην πόλωση και τον διχασμό στην πολιτική ζωή, επιχειρώντας να καταλογίσει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «χυδαιότητα» και «τοξικότητα». Ποιος δηλητηριάζει την πολιτική ζωή μπορούν εύκολα οι πολίτες να αντιληφθούν.

Πολιτική χυδαιότητα είναι η συλλογική ενοχοποίηση, στην οποία επιμένει η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Βίκυ Φλέσσα, η οποία επαναλαμβάνει διαρκώς ότι στα Τέμπη «τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί».

Πολιτική τοξικότητα είναι όταν ο Πρωθυπουργός αναφέρεται σε «εισαγόμενο αρχηγό» της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή όταν οι υπουργοί της ΝΔ χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε δικαστική απόφαση που προκαλεί κοινωνική δυσαρέσκεια, ανεξάρτητα από τα πραγματικά γεγονότα. Ή όταν κατηγορεί ανυπόστατα τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση βίας στις παρελάσεις την ώρα που ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε σε αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τα λεκτικά «πυροτεχνήματα» του κυβερνητικού εκπροσώπου που προδίδουν τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η ΝΔ, καλό θα ήταν ο ίδιος να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή εδώ και πέντε χρόνια τα τρία μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία. Να μας απαντήσει ακόμη εάν η κυβέρνηση συνεχίζει να «σέβεται και να τιμά» τη Συμφωνία των Πρεσπών και τι σκοπεύει να πράξει σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας υπό το εθνικιστικό VMRO (αδελφό κόμμα της ΝΔ στο ΕΛΚ) τολμήσει να αμφισβητήσει έμπρακτα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αντίστοιχα, την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό που απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη, ας τα αναζητήσει στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί, η οποία αντιμετωπίζει την ελληνική εθνική μειονότητα ως εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη, ενώ ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Ελλάδα στην επέτειο προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

Όσο για τα γέλια του Πρωθυπουργού σχετικά με την κατάταξη της χώρας στον τομέα της ελευθερίας του Τύπου, θα του συστήναμε να απευθυνθεί στους δημοσιογράφους που παρακολουθούνταν από ΕΥΠ και Predator και να τους ρωτήσει πόσο γελούν κι αυτοί».

Διαβάστε επίσης:

Άγνοια Μαρινάκη για τα «11 λεπτά σιγής» πριν από την τραγωδία στα Τέμπη

Τα «μαθηματικά» Σκρέκα… μηδένισαν τον πληθωρισμό, όπως το «ελαφρύ αρνί»!

Πρόσκληση Κασσελάκη για εθελοντές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Απέναντι στο σκοτάδι, να γίνετε κομμάτι του κινήματος για αξιοπρέπεια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter