Αμηχανία στο Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Είναι μια διεθνής συνθήκη και περιμένουμε να γίνει σεβαστή»

Αμηχανία στο Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Είναι μια διεθνής συνθήκη και περιμένουμε να γίνει σεβαστή»
Ο νικητής των εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία ηγέτης του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι είχε δηλώσει ότι αν και η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πραγματικότητα,που δεν του αρέσει «θα ήθελε να την αλλάξει αν έρθει στην εξουσία» (AP Photo/Boris Grdanoski)

Σε αμηχανία βρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την ερώτηση του documentonews.gr, σχετικά με την νίκη του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE στη Βόρεια Μακεδονία και τους κινδύνους που υπάρχουν για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, στην επισήμανση σχετικά με το ότι η κυβέρνηση δεν έχει περάσει τα μνημόνια συνεργασίας ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «ας περιμένουμε καταρχάς να δούμε τι θα πει μετεκλογικά η κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας. Ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών, η Νέα Δημοκρατία, τότε ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε την πιο συνεπή, την καθαρή θέση και την πιο απολύτως ορθά διατυπωμένη, τουλάχιστον με όσα πιστεύουμε στάση. Είχαμε εκφράσει από την αρχή τις πολύ σοβαρές μας επιφυλάξεις και αντιρρήσεις, κάνοντας χρήση όλων των θεσμικών, κοινοβουλευτικών εργαλείων, που διαθέταμε τότε ως αντιπολίτευση».

Διαβάστε σχετικά: Βόρεια Μακεδονία: Η νέα πραγματικότητα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά τη νίκη των εθνικιστών του VMRO

Επίσης, ο Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «όπως είχε πει ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Νέας Δημοκρατίας και νυν πρωθυπουργός, από τη στιγμή που θα αποτελέσει απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. Θα ψηφιστεί δηλαδή κατά πλειοψηφία, αποτελεί μία δέσμευση, με βάση τη συνέχεια του κράτους. Είναι μία διεθνής συνθήκη που έχει κυρωθεί. Υπερισχύει από κάθε άλλη διάταξη και αυτό περιμένουμε να γίνει σεβαστό και από την άλλη πλευρά. Από εκεί και πέρα ο χρονισμός όλων των άλλων πραγμάτων δεν έχει σχέση με τις αιτιάσεις που ακούγονται κατά καιρούς από διάφορους και διάφορα δημοσιεύματα. Στο τέλος της μέρα αφού δούμε τις εξελίξεις που επίκεινται θα τα δούμε όλα συνολικά».

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε εμφανή αμηχανία σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ενώ προεκλογικά τάχθηκε κατά της συμφωνίας, για ψηφοθηρικούς λόγους, όταν βγήκε κυβέρνηση, έχει μιλήσει για μία ιστορική συμφωνία. Πλέον, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την αδιέξοδη γραμμή που ακολούθησε, όντας αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι αν και η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πραγματικότητα, που δεν του αρέσει «θα ήθελε να την αλλάξει αν έρθει στην εξουσία».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ κατά Παύλου Μαρινάκη: «Οι πολίτες ξέρουν ποιος δηλητηριάζει την πολιτική ζωή…»

Επιμένει ο Βαρτζόπουλος ότι οι γυναικοκτονίες έχουν βιολογική βάση – «Να αποδοκιμαστεί ο Μητσοτάκης» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Άγνοια Μαρινάκη για τα «11 λεπτά σιγής» πριν από την τραγωδία στα Τέμπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter