Κάρπαθος: Ασθενής κατέληξε όταν το αεροδρόμιο έμεινε χωρίς φώτα, αποκλείοντας αεροδιακομιδή με ΕΚΑΒ

Κάρπαθος: Ασθενής κατέληξε όταν το αεροδρόμιο έμεινε χωρίς φώτα, αποκλείοντας αεροδιακομιδή με ΕΚΑΒ

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν συγγενείς ενός 63χρονου που έχασε τη ζωή του στη Κάρπαθο καθώς εκτιμούν ότι η πολύωρη καθυστέρηση μεταφοράς του από το νοσοκομείο του νησιού προς τη Ρόδο ήταν καθοριστική για τη μοιραία έκβαση του περιστατικού

Το πρωτοφανές στην υπόθεση είναι ότι αεροσκάφος του ΕΚΑΒ που επρόκειτο να παραλάβει τον ασθενή δεν προσγειώθηκε επειδή τα φώτα του διάδρομου προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Καρπάθου δεν λειτουργούσαν! Αυτή η δυσλειτουργία μπορεί να συνδέεται με τα προβλήματα ασφάλειας σε ελληνικά αεροδρόμια που είχε καταγράψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποκάλυψε το Documento.

Διαβάστε επίσης: Πρόβλημα ασφάλειας σε 14 αεροδρόμια και σε όλες τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες

Σε τοπικά ΜΜΕ ο γαμπρός του 63χρονου Ανδρέας Χαρτοφύλακας, υποστήριξε ότι για την καθυστέρηση αυτή δεν ευθύνονταν το ΕΚΑΒ αλλά η ασυνεννοησία και τα προβλήματα που προέκυψαν στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, όπου για κάποιους τεχνικούς λόγους δεν άναβαν τα φώτα του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο έτσι ώστε να μπορέσει να προσγειωθεί με ασφάλεια το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από την Ελευσίνα!

«Ξέρουμε πολύ καλά πόσο επιβαρυμένη ήταν η κατάσταση της υγείας του. Αυτό που ζητάμε τώρα είναι να γίνει έρευνα από την Εισαγγελία Ρόδου για να δούμε αν όλοι έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε. Αν όχι όμως να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

Εύχομαι να είναι το τελευταίο θύμα ο πεθερός μου, από τέτοιου είδους καταστάσεις. Και το μοναδικό ζητούμενο είναι να μην βρεθεί άλλος στη θέση του», είπε ο κ. Χαρτοφύλακας στη «Ροδιακή».

Ο ασθενής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καρπάθου το μεσημέρι των Χριστουγέννων και εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί έμφραγμα. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Καρπάθου αποφάσισαν την άμεση μεταφορά του στην Ρόδο. Με το ΕΚΑΒ και συνοδεία καρδιολόγου έφτασε στο αεροδρόμιο της Καρπάθου αλλά επειδή δεν λειτουργούσαν τα φώτα επέστρεψε στο Νοσοκομείο Καρπάθου (14 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο) και έπειτα περίπου από 5-6 ώρες τα φώτα κατάφεραν να ανάψουν και ο ασθενής μεταφέρθηκε εκ νέου στο αεροδρόμιο όπου και τελικά πέταξε για τη Ρόδο ωστόσο ο ασθενής πριν φτάσει το νοσοκομείο κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter