Κασιδιάρης σαν άλλος… Ερντογάν εντός του Κοινοβουλίου – Ζήτησε να αποχωρήσει μειονοτικός βουλευτής

Κασιδιάρης σαν άλλος… Ερντογάν εντός του Κοινοβουλίου – Ζήτησε να αποχωρήσει μειονοτικός βουλευτής

Τη ρητορική του Τούρκου Προέδρου μετέφερε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Ηλίας Κασιδιάρης, ζητώντας την αποχώρηση του μειονοτικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, αποκαλώντας τον Τούρκο. Εκτροχιάστηκε εντελώς η διαδικασία, με τον χρυσαυγίτη να αποχωρεί από την αίθουσα.

Ένταση επικράτησε στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής μετά από τη νέα πρακτική που ακολουθεί το νεοφασιστικό μόρφωμα, αναπαράγοντας εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου τα λεγόμενα του Ταγίπ Ερντογάν.

Παίρνοντας το λόγο, ο Ηλίας Κασιδιάρης αφού ανέπτυξε τις «ανδραγαθίες» της στρατιωτικής του θητείας, ξεστόμισε πως δεν μπορεί να συνεδριάζει η Επιτροπή με κλειστές κάμερες και εντός αυτής να βρίσκεται ένας Τούρκος, αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά. Η αναφορά αυτή βασίζεται στη διαψευσμένη δήλωση του Ερντογάν από την Θράκη περί «τεσσάρων τούρκων βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», την οποία ο Κασιδιάρης εντός της Επιτροπής διάβασε στα τούρκικα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αποστροφή του χρυσαυγίτη «πυρπόλησε» τη διαδικασία. Ο υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να τονίσει: «Λες και κάνεις ό,τι κάνουν οι Τούρκοι». Ο Γιώργος Κουμουτσάκος παρενέβη ζητώντας να διαγραφούν οι συγκεκριμένες αναφορές του Κασιδιάρη από τα πρακτικά, με τον Νίκο Ξυδάκη να συμφωνεί μαζί του. Παράλληλα, από όλες τις πτέρυγες η αναταραχή και η αποδοκιμασία του Κασιδιάρη ήταν έντονη, με τους βουλευτές να κατηγορούν τον χρυσαυγίτη για προσβολή της δημοκρατίας, των ψηφοφόρων και των θεσμών.

Αξίζει να προστεθεί πως σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο χρυσαυγίτης σχολίαζε με νόημα αναφορικά με τους δύο έλληνες στρατιώτες που κρατούνται σε τουρκικό έδαφος πως οι φυλακές απέχουν μόνο 60 χλμ…

Εν τέλει, οι τόνοι έπεσαν αφότου το μέλος του φιλοναζιστικού κόμματος αποχώρησε από την αίθουσα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter